Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Apel la responsabilitate al prefectului de Vâlcea: „Respectați cu strictețe normele și măsurile de protecție”

Publicat

pe

Purtarea măştii de protecţie a  redevenit obligatorie în toată ţara, iar autorităţile reintroduc declaraţia pe propria răspundere, concomitent cu interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii. Vâlcea este printre județele ce au mari probleme legate de coronavirus, iar prefectul Sebastian Fârtat a făcut un apel, prin care le cere vâlcenilor să dea dovadă de responsabilitate.
„Vă rog pe țoți cetățenii acestui județ să dați dovadă de responsabilitate și solidaritate  și să respectați cu strictețe normele și măsurile de protecție individuală. Păstrați distanța fizică, evitați deplasările dacă acestea nu sunt absolut necesare și purtați întotdeauna mască de protecție în spațiile publice, pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. Gândiți-vă la cei vulnerabili, care se află în fața acestui virus și care se luptă pentru fiecare gură de aer în saloanele de Terapie Intensivă! Gândiți-vă la personalul medical care, după atâtea luni tensionate și epuizante, depune în continuare eforturi supraomenești pentru a face față numărului mare de îmbolnăviri!”, a spus prefectul.
Sebastian Fârtat a comparat lupta cu virusul cu oprirea unui tren de viteză: „Gestionarea situației în care ne aflăm poate fi comparată cu încercarea de a opri un tren de mare viteză, aflat în mers și plin de călători. Este esențial să acționăm toate sistemele de frânare pentru ca acest tren să se oprească în siguranță și cât mai mulți pasageri să ajungă teferi la destinație”.
Chiar înainte ca autoritățile centrale să facă anunțul noilor măsuri ce se vor lua în toată țara pentru 30 de zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea a anunțat că în județul Vâlcea erau 28 de localități ce depășeau o rată de incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori, în 13 dintre acestea fiind depășit pentru prima dată acest prag. Aceste localități sunt: Drăgășani (4,78), Milcoiu (4,47), Scundu (4,32), Horezu (4,04), Brezoi (3,64), Băile Govora (3,49), Ștefănești (3,48), Berislăvești (3,45), Prundeni (3,35), Bărbătești (3,16), Călimănești (3,15), Băile Olănești (3,14) și Băbeni (3,13).  
Celelalte localități cu rata de peste 3/1.000 de locuitori sunt Malaia (7,26), Sutești (6,40), Măldărești (5,78), Stănești (5,37), Păușești Măglași (4,88), Ocnele Mari (4,37) Vlădești (4,00), Râmnicu Vâlcea (3,95), Oteșani (3,92), Slătioara (3,70), Bujoreni (3,62), Dăești (3,49), Crețeni (3,33), Mihăești (3,17) și Stroești (3,02).

Continue Reading