vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7.000 doljeni, angajați prin AJOFM

7.151 de doljeni s-au angajat în urma implementării Programului Județean de Ocupare a Forței de Muncă de către AJOFM Dolj, în primele 9 luni ale anului. Din rândul acestora, 3.242 sunt femei, iar 3.909, bărbați.
Atât vârsta, cât și mediul de rezidență au constituit criterii în vederea ocupării unui loc de muncă, astfel că din totalul aplicanților, cei mai mulți dintre aceștia, respectiv 2.742 au peste 45 de ani, fiind urmați de cei cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani – 1.635 persoane, restul de 2.774 având sub 35 de ani. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3.860 de persoane au domiciliul în mediul urban, iar 3.291 în mediul rural, conform unui comunicat de presă emis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.
De asemenea, identificarea aplicanților cu un loc de muncă s-a realizat și în funcție de nivelul de pregătire. Studiile liceale/postliceale au primat, motiv pentru care 2.975 de persoane s-au folosit de acestea în vederea ocupării unui loc de muncă, studiile primare/gimnaziale au ajutat 1.952 de persoane, cele profesionale au fost regăsite la 1.492 de aplicanți, iar 732 de persoane dețin o diplomă care să ateste studiile universitare.
Nu în ultimul rând, reprenzentanții AJOFM Dolj au susținut că din numărul total de persoane care în ulimele nouă luni au fost angajate prin intermediul instituției, 3.296 fac parte din categoria locurilor de muncă ,,greu sau foarte greu ocupabile”.
În vedera ocupării unui loc de muncă, cetățenii trebuie să fie înregistrați în baza de date a agenției județene și pot astfel să beneficieze de diverse pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată, se precizează în comunicat.
Conform statisticilor raportate de AJOFM Dolj, de la începutul anului și până acum, aproximativ 12.000 de persoane domiciliate pe raza județului au beneficiat de asistență cu privire la căutarea și ocuparea unui loc de muncă, acordarea indemnizației de șomaj sau asigurarea protecției sociale.

Andreea Tigoianu

Politica