marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii au scăpat de 11 focare într-o săptămână

Județul Vâlcea încă duce lupte grele împotriva unui inamic fără chip: COVID-19. Autoritățile continuă să ia măsuri în diferite localități, în care riscul epidemiologic este ridicat, iar viețile oamenilor pot fi puse în pericol de numărul mare de infectări. Totuși, vâlcenii se pot lăuda cu cifrele legate de focare, cel puțin cu cele înregistrare în ultima săptămână.
Dacă în data de 30 octombrie, erau active 62 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul  instituțiilor publice, la mijlocul acestei săptămâni, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, erau cu 11 focare mai puțin: 51. În cadrul acestora au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.
Pe teritoriul județului Vâlcea erau confirmate, de la începutul pandemiei și până joi dimineața, 5.376 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 186  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 43 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 129 cu forme medii și 14 internate în secția ATI.
Acestea erau cifrele înregistrare în ziua în care România mai bătea un record negativ în ceea ce privește infectările. Pe teritoriul țării erau anunțate 8.651 de cazuri noi, dintr-un total de 35.964 de teste.

Politica