sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Social-democrații doljeni, convinși de succes la parlamentare

Social-democrații doljeni sunt convinși ca vor avea succes la alegerile parlamentare, fiind încrezători în candidații pe care i-au prezentat, vineri, într-o conferință de presă.
,,Avem o echipă bună pentru Dolj, oameni care îmbină experiența cu tinerețea, care au expertiză în domeniile în care s-au format, care au un CV în spate, dar avem și tinerii care vin cu dinamism și noutate. Suntem siguri că alegătorii vor aprecia acest lucru”, a declarar Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj .
Prezentarea candidaților a debutat cu reprezentanții PSD Dolj pentru Senatul României, primul de pe liste fiind Ion Prioteasa, fostul președinte al Consiliului Județean Dolj: „Primul candidat la Senat este Ion Prioteasa, președintele care a deținut patru mandate la Consiliul Județean Dolj și a atras o mare parte dintre investițiile care au fost făcute la nivelul județului, precum cele pentru Aeroportul din Craiova sau pentru reabilitarea drumurilor județene sau instituțiilot de cultură”, a menționat Vasile.
,,Pe locul doi se află Mihail Genoiu, omul care timp de trei ani a fost primarul Craiovei, care a dus la bun sfârșit multe dintre planurile începute de doamna Olguța Vasilescu, dar care a și finalizat o serie de proiecte atât în sănătate, reabilitarea școlilor sau construcția de baze sportive”, a adăugat acesta.
În ceea ce privește Camera Deputaților, Cosmin Vasile a afirmat: ,,Pe primul loc se afă Alexandra Presură, președinta Organizației de Tineret Dolj, parlamentar în funcție și economist de profesie. Pe locul doi este Iulian Badea, cel mai tânăr candidat pe o poziție eligibilă, născut în anul 1994, fiind și el economist de profesie. Pe locul al treilea este Laura Vicol, avocat de Înalta Curte care profesează de peste 20 de ani, fiind foarte cunoscută la nivel național. Organizația Județeană i-a transmis invitația de a veni alături de noi în Dolj, pentru că avem încredere în experiența dumneaei în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Pe locul patru este Eliza Peța, economist de profesie, parlamentar în funcție; a fost alături de doamna Olguța Vasilescu în Comisia de Muncă și Protecție Socială și am văzut cu toții inițiativele acestora, legea salarizării precum și alte acte normative pe care Partidul Social Democrat le poate genera pentru toate categoriile de cetățeni. Pe locul cinci, avem un alt candidat tânăr pentru administrație – Cosmin Durle, care actualmente este city manager al Craiovei, iar în trecut a fost atât consilier județean, cât și administrator public al județului nostru, un cunoscător a tot ce înseamnă munca în administrație, birocrație și fluidizarea actelor”.
La fel de încrezătoare în ceea ce privește alegerile din 6 decembrie este și Lia Olguța Vasilescu, care câștigat un nou mandat de primar al Craiovei: ,,Este foarte important de reținut că mergem la câștig! Mergem la câștig atât pe plan național, cât și local. Sunt absolut convinsă că vom câștiga cel mai mare număr de mandate și vom obține cel mai mare număr de voturi atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților în județul Dolj, dar inclusiv la nivel național. Ne pregătim pentru o nouă guvernare a Partidului Social Democrat. Cred că toți oamenii s-au convins după un an de zile de guvernare de dreapta ce înseamnă această guvernare.”

Andreea Tigoianu

Politica