sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Ostroveni, îngrijiţi de o asistentă infectată

Căminul pentru Persoane Vârstnice Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, aflat în administrarea primăriei, găzduieşte 53 de beneficiari. Dintre aceştia, 30 au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, alături de o parte dintre angajaţi.   

Straniu este că bolnavii au ajuns să fie îngrijiţi de o asistentă infectată la rândul ei, scrie Adevărul, care citează Ziarul de Vâlcea.

Potrivit autorităţilor, acest lucru a fost decis chiar de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, pe motiv că persoana respectivă nu prezenta simptome. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a explicat într-un comunicat de presă: „În ultima perioadă, 30 de beneficiari din Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni au fost depistaţi pozitivi la Covid-19, fapt care a determinat, conform protocoalelor în vigoare, crearea unui sector ”roşu”, complet izolat, în care să fie îngrijiţi”, a spus edilul, fără să se amintească însă despre situaţia personalului.   

O parte dintre bolnavi au ieşit din izolare, potrivit primarului: „Dintre aceştia, şase persoane au ieşit din izolare începând de ieri, 4 noiembrie, o persoană este internată la Spitalul Judeţean la Secţia ATI, o alta, cu simptome mai severe, este sub tratament cu oxigen în cadrul instituţiei, iar celelalte sunt asimptomatice sau cu manifestări uşoare”.

Primarul a mai menţionat şi cum s-a ajuns ca o persoană infectată să aibă grijă de bătrânii diagnosticaţi pozitiv cu SARS – CoV-2, dar şi ce se va întâmpla în continuare: „În conformitate cu indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică, asistenţa medicală în sectorul ”roşu” este asigurată la acest moment, în sistemul de izolare temporară specific centrelor rezidenţiale, de către o asistentă medicală – persoană depistată pozitiv, dar complet asimptomatică – ce va ieşi din tură începând de mâine (6 noiembrie – n.r.), urmând a fi înlocuită de o altă asistentă medicală, şi care a fost ajutată permanent de patru infirmiere”.  

Despre restul persoanelor vârstnice din cadrul centrului am mai aflat că „beneficiază în sectorul ”verde” de serviciile a trei asistente medicale”.  

De asemenea, autorităţile au mai precizat şi că de o săptămână azilul mai beneficiază şi de serviciile unei asistente nou-angajate: „În vederea asigurării celor mai bune condiţii beneficiarilor acestei instituţii, în baza Ordinului nr. 905/2020 al Ministerului Sănătăţii a fost angajată de săptămâna trecută încă o asistentă medicală, care a fost alocată sectorului ”verde”.

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea face toate demersurile pentru ţinerea sub control a situaţiei la Căminul pentru Persoane Vârstnice din subordine şi pentru intrarea, cât mai rapid, în normalitate”.

Politica