vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se apropie sezonul rece, IPJ Dolj atenționează șoferii

Șoferii sunt rugați să ia toate măsurile de verificare a autoturismului înainte de a pleca la drum, având în vedere condițiile meteo nefavorabile din această perioadă. Reprezentanții IPJ Dolj îndeamnă participanții la trafic să acorde mai multă atenție, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța celor din jur, se arată într-un comunicat.
Distanța față vehiculele din față, reducerea vitezei, mai ales în condiții de ploaie, sau atenția sporită față de pietoni în condiții de vizibilitate redusă sunt doar câteva dintre sfaturile autorităților.
De asemenea, nu este recomandată ,,acționarea bruscă a mecanismelor de direcţie şi de frânare la autovehicul, în condiţii de zăpadă şi de polei, renunțarea pe cât posibil la pedala de frână, iar pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă este contraindicată executarea operaţiei de virare concomitent cu frânarea”, menționează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.
La rândul lor, pietonii trebuie să aibă grijă atunci când se angajează într-o traversare, fiind atenționați să aleagă doar locurile permise.

Andreea Tigoianu

Politica