joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației: Este posibilă redeschiderea școlilor pentru pregătirea elevilor din anii terminali

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că este posibilă redeschiderea scolilor, în condiții de siguranță, pentru pregătirea elevilor din anii terminali.

„Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua. Știți că am publicat deja modele de subiecte pentru examenele naționale și vom continua, săptămânal, cu teste de antrenament”, a declarat, miercuri, Monica Anisie, potrivit EuropaFM.

Ministrul Educației, aflată într-o vizită la Alexandria, județul Teleorman, a fost prezent la împărțirea a peste  6.000 de tablete pentru elevii din școlile din județ. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebată despre posibilitatea redeschiderii graduale a școlilor și grădinițelor, ministrul Monica Anisie a spus că totul depinde de evoluția epidemiei de coronavirus.

„La momentul acesta trebuie să ne gândim serios la ceea ce înseamnă siguranța, sănătatea copiilor, a personalului și, în același timp, trebuie să continuăm și învățarea. Noi nu închidem școlile, ci continuăm învățarea în sistem online. Trebuie să corelăm ceea ce se întâmplă cu situație epidemiologică și ceea ce avem de făcut în sistemul de educație”, a precizat Monica Anisie, miercuri, la Alexandria.

La fel a declarat, tot miercuri , și ministrul Sănătății, aflat la Sibiu.

Politica