joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Amenzi pentru cei care nu respectă măsurile de protecție

Autoritățile doljene continuă să sancționeze cetățenii din cauza nerespectării măsurilor de protejare impuse în contextul pandemiei de Covid. În urma acțiunilor, au fost verificate aproximativ 200 de societăți comerciale, 220 locații de interes, fiind legitimate peste 4300 de persoane. Totodată, valoarea sancțiunilor aplicate pentru ignorarea și nerespectarea măsurilor de prevenție se apropie de 30.000 lei.
Atât în Craiova, cât și în alte localități din județ, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie, precum și interzicerea întrunirilor și evenimentelor private care implică un număr mare de persoane. Astfel de acțiuni vor avea loc pe toată raza județului cu scopul de a diminua răspândirea efectelor COVID-19.
,,Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale.”, anunță reprezentanții IPJ Dolj.
Recomandarea autorităților este ca cetățenii să respecte în continuare măsurile de distanțare fizică, purtarea măștii de protecție și evitarea zonelor aglomerate.

Andreea Tigoianu

Politica