vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotografia anului în Spania: o româncă în genunchi, mulţumindu-le medicilor care i-au salvat fiul

Asociaţia Jurnaliştilor din provincia spaniolă Navarra a nunţat câşitgătorii premiilor Toldeo, iar fotografia anului este cea a unei românce stând în genunchi în faţa medicilor care i-au salvat fiul bolnav de COVID-19 după ce acesta a stat două luni la terapie intensivă.

Fotografia, realizată de către Iñaki Porto Villanuev, o arată pe Simona, mama tânărului român de 28 de ani Denis Cîrpaci, a îngenuncheat în faţa personalului medical de la Clinica San Miguel din Pamplona, scrie Adevărul care citează publicația Navarra Capital.

Simona, îngenuncheată, cu mâinile încleştate pe piept şi cu capul lăsat în jos, şi-a arătat astfel recunoştinţa pentru cei care, după 60 de zile la Terapie Intensivă, i-au salvat fiul bolnav de COVID. Medicul Txuma Urtasun, care are încă acea imagine înregistrată în minte, a recunoscut că „plângeam cu toţii”.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Simona n-a ştiut să-şi arate altfel dragostea pentru salvatori, a mai spus medicul, iar gestul ei a fost cel mai emoţionant cu putinţă. Denis a împlinit 29 de ani când era la Terapie Intensivă, în comă Denis Cîrpaci locuieşte de aproape 20 de ani în Spania şi zile întregi a fost cel mai tânăr pacient cu coronavirus internat la terapie intensivă în Navarra.

Txuma Urtasun, şeful Serviciului de terapie intensivă de la Clinica San Miguel, îşi aminteşte momentul care l-a mişcat cel mai mult. Când îl intuba pe Denis, telefonul mobil al acestuia a sunat în camera UCI unde era internat/ Pe ecran, îşi aminteşte Urtasun, a apărut o fotografie a tânărului lângă nişte copii: ”Când am văzut acea fotografie, am ştiut că trebuie să-l salvăm”.

sursa foto: Adevărul

Politica