vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîţu: Naţionalizarea pensiilor private, luată din nou în calcul de PSD

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat duminică seară că programul de guvernare al PSD pe perioada 2021 – 2024 cuprinde măsuri în urma cărora Pilonul II va fi naţionalizat, toate transferurile către pensiile private obligatorii urmând să fie oprite.

„O altă sursă de finanţare pentru programul de guvernare al PSD – Naţionalizarea Pilonului II de pensii.   

PSD reintroduce suprataxarea administratorilor de pensii prin OUG 114 2.0 de la 1.01.2021 şi în acelaşi timp opreşte TOATE transferurile către Pilonul II. Astfel Pilonul II urmează să fie naţionalizat de facto.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acelaşi program de guvernare ca în 2016. Pregătit de aceiaşi oameni- Vâlcov, Orlando şi Grindeanu “OUG 13”. Aceleaşi surse de finanţare ca în 2017 şi 2018 – TAXE mai multe şi mai mari”, a declarat Florin Cîţu.

Anterior, ministrul a declarat pentru „Adevărul” că în cursul zilei de luni va prezenta impactul noii ordonanţe 114, varianta 2.0, asupra dobânzilor, inflaţiei şi preţului combustibilului.  

Potrivit ministrului de Finanţe, noua ordonanţă ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie şi să suprataxeze toate sectoarele importante din economie, aşa cum prevedea şi Ordonanţa 114, publicată în 29 decembrie 2018.     „PSD-ul lui Ciolacu foloseşte instrumentele lui Dragnea.  A pregătit OUG 114 2.0 care intră în vigoare de la 1.01.2021.   

Taxe şi supra taxe pentru TOATE sectoarele din economie.  

OUG 114 a ingenunchiat economia României. A suprataxat toate sectoarele din economie şi a sărăcit milioane de români.    OUG 114 a însemnat pentru economie ce a însemnat OUG13 pentru justiţie. Doar niste minţi bolnave puteau să inventeze aşa ceva. 

Aceleaşi minti bolnave se ocupă şi astăzi de programul economic al PSD.    Exact aceiaşi terorişti economici. Chiar şi Vâlcov a revenit. 

Prima decizie a PNL a fost să ELIMINE TOATE TAXELE introduse de PSD, inclusiv OUG114.   

Ciolacu, bineînţeles la ordinul lui Dragnea, a atacat la CCR decizia PNL iar acum a pregătit actul normativ care intră în vigoare de la 1.01.2021.    Cine a pregătit actul normativ ? Cel care l-a introdus şi prima dată şi acum este cel mai bun prieten al lui Ciolacu, Eugen Orlando “spionul rus” Teodorovici.  Bineînţeles ajutat de Vâlcov”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Înlăturarea efectelor considerate negative pentru economie ale OUG nr. 114/2018 s-a numărat printre principalele angajamente asumate de Executivul PNL prin programul de guvernare.

Printre altele, actul normativ respins de Senat şi considerat neconstituţional de către CCR, elimina taxa pe activele bancare, cerinţele suplimentare de capitalizare pentru administratorii fondurilor de pensii private obligatorii şi suprataxa de 2% din energie datorată ANRE, instituind totodată un calendar etapizat de eliminare a preţurilor reglementate la energie electrică şi gaze naturale.  

De asemenea, a fost eliminată prevederea care amenda furnizorii de reţele de comunicaţii electronice cu amendă în cuantum de până la 10% din cifra de afaceri, de la 15 martie 2020, pentru contracte sau servicii efectuate fără existenţa dreptului de acces sau în lipsa autorizaţiei de construire.

Aceeaşi ordonanţă a desfiinţat Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, a stabilit că indemnizaţiile demnitarilor vor fi plafonate la nivelul lunii decembrie 2019 şi nu vor fi majorate o dată cu creşterea salariului minim brut pe economie, a amânat aplicarea prevederii din Codul Administrativ privind acordarea de pensii speciale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi a interzis detaşările de personal de la companii de stat sau private către administraţia publică.  

Totodată, punctul de amendă pentru şoferi a fost îngheţat, fără a mai creşte de la 145 lei la 223 lei, o dată cu majorarea salariului minim brut.   De asemenea, în ordonanţa aprobată a fost prevăzută din nou plafonarea sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, în schimb, nu a mai fost interzis cumulul pensiei cu câştigul salarial sau după caz, cu veniturile asimilate acestuia, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice centrale sau locale.   

Consiliul Legislativ, deşi a formulat un aviz pozitiv ordonanţei, a transmis mai multe observaţii critice, avertizând, de exemplu, că prevederea prin care ANRE este obligată ca, până la finalul lunii martie 2020, să transfere către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri sumele rămase necheltuite din încasările provenite din suprataxa de 2% pe cifra de afaceri anuală a companiilor din energie, abrogată de aceeaşi OUG, ar putea încălca legislaţia de funcţionare a Autorităţii.  

Printre prevederile OUG 114/2018 de care Guvernul Orban nu s-a atins se numără instituirea unui salariu minim brut aparte în industria construcţiilor, cifrat la 3.000 de lei pe lună, mai scrie Adevărul.

Politica