joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parizienii părăsesc oraşul înainte de intrarea în vigoare a carantinei

Parizienii s-au grăbit joi seară să părăsească oraşul înaintea de intrarea în vigoare a unei noi carantine naţionale, vineri, traficul fiind sufocat de maşini care au mers bară la bară pe porţiuni de kilometri întregi.

Cozile de maşini s-au întins pe sute de kilometri în seara zilei de joi în regiunea Ile-de-France, potrivit presei franceze, scrie Adevărul. care citează BBC.  

Aglomeraţie s-a format şi în gări. Pe de altă parte, terasele au fost pline, în timp ce alte grupuri de oameni au protestat faţă de o nouă carantină naţională, strigând „Libertate!”   Se repetă situaţia din cadrul primului val pendemic, când mulţi locuitori din oraşe s-au retras la ţară sau la casele de vacanţă pentru a suporta mai uşor izolarea. Ca şi atunci, francezii şi-au făcut provizii pentru perioada de carantină, iar cozi lungi s-au format şi la frizerii.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

În martie, ziarele din regiunile unde s-au refugiat parizienii din cauza carantinei stricte au denunţat exodul orăşenilor care ar putea răspândi virusul fără să-şi dea seama, mai ales cei asimptomatici. De data aceasta însă, epidemia COVID-19 s-a propagat în toată Franţa, cum s-a întâmplat în toate ţările europene.

Instituirea carantinei nocturne a creat un val de revoltă printre cei de peste 20 de ani care s-au simţit şi mai îndemnaţi să organizeze petreceri pe ascuns, chiar şi în timpul zilei, sau să profite de orice ocazie pentru a fi alături de cât mai mulţi oameni.

Politica