joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Focarul de COVID de la Ambulanță se agravează

Focar de Covid 19 care s-a cuibărit și la Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți se extinde de la o zi la alta și face victime. Dacă inițial, după testările efectuate  s-a descoperit un număr de 10 îmbolnăviri,  respectiv 4 asistenți, 5 ambulanțieri și un medic, ulterior au mai fost depistați alți 2 salariați infectați, mai exact încă 2 asistenți medicali.  Așa că, deocamdată, numărul personalului de la Ambulanța Mehedinți depistat cu temutul coronavirus este de 12 angajați.

 Situația se agravează și mai rău întrucât directorul medical al SJA Mehedinți, Medicul Cornelia Berdardi a hotărât să demisioneze. Ea susține că plecarea din funcție, decizia luată,  nu are nicio legătură cu șirul de îmbolnăviri cu COVID 19  ci că dumneaei are niște probleme de sănătate mai vechi.

„În ultima perioadă, am avut foarte multe probleme de sănătate. Nu are nicio legătură cu situația de la SAJ. Când am plecat, am lăsat acolo echipamente. Sunt făcute contractele de achiziții pentru măști, pentru mănuși, halate de unică folosință, viziere, botoșei, etc. Farmacia este ticsită. S-au făcut contracte de achiziție pentru toate materialele sanitare și de protecție.” a declarat  medicul Cornelia Bernardi, fostul director medical al SAJ. Pe de altă parte directorul SJA Mehedinți Sandu Olei recunoaște gravitatea situației dar încearcă să calmeze spiritele: „Situația de la SAJ a început să degenereze de săptămâna trecută. Au început să apară cazuri de îmbolnăviri. Acum, sunt 12 persoane din rândul personalului unității. Asta nu ne împiedică să ne desfășurăm activitatea. Pe noi este o presiune fantastică,  trebuie să ne ocupăm și de cazurile Covid și de urgențele medicale, în același timp. Multe din apelurile telefonice, care sunt primite în dispecerat, sunt neserioase și tocmai de aceea, lansez un apel către cetățeni,  în momentul în care apelează serviciul 112, să nu ne inducă în eroare și să fie corecți cu noi. Aceasta este una din situațiile, care ne pune echipajele în pericol. Personalul se duce echipat sumar, ca pentru o urgență medicală, dar dacă știm, din timp, că este vorba despre simptome de Covid, ne echipăm corespunzător.”, a declarat directorul SAJ Mehedinți, Sandu Olei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica