marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: La penitenciarul Drobeta Turnu Severin s-au servit sarmale cu droguri! ,,Bucătăreasa” este o bătrână în vârstă de 82 de ani, căutată prin INTERPOL

O ,,bucătăreasă”  în vârstă de 82 de ani a  gătit sarmale cu droguri și a reușit, cu ușurință,  să le introducă în penitenciarul din Drobeta Turnu Severin județul Mehedinți.

Situație tragi-comică și mai puțin obișnuită în Mehedinți. La penitenciarul Drobeta Turnu Severin s-au servit sarmale cu droguri,  o bună bucată de vreme. De acest meniu penal rarisim nu au avut parte deținuții sau angajații unității,  la modul colectiv, cum greșit s-ar putea crede. Nicidecum. Este vorba de un singur beneficiar, un deținut,  care are o bunică la fel de penală ca și el.  Bătrâna   în vârstă de 82 de ani i-a adus de mai multe ori, la vizită,  nepotului din închisoare,  sarmale cu canabis, sau mai exact canabis ascuns în sarmale. Cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, nici oala de sarmale cu droguri,  nu a mers de multe ori,  la deținut,  în pușcărie . La un moment dat bătrâna infractoare a fost prinsă și dată pe mâna justiției.  La finalul procesului Tribunalul Mehedinți a condamnat-o pe Mladen Elena fostă Toma Elena,  la 2 ani de închisoare cu executare. Numai că și în această situație  ,,baba”  s-a dovedit ingenioasă.  În prezent condamnata octogenară nu se află după gratii unde ducea sarmale cu canabis. Motivul, în timpul procesului ea s-a căsătorit și stabilit tocmai în Australia la Campbelltown. Așa că autoritățile  statului român  au fost nevoite să o caute prin Interpol,  în vederea încarcerării , lucru cam dificil de realizat cu succes…

Traficantă de droguri la 82 de ani   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit anchetatorilor o  femeie de 82 de ani, a fost condamnată, definitiv, pentru trafic de droguri, de Tribunalul Mehedinți, și este căutată, prin INTERPOL, de autoritățile din România. Femeia a fost condamnată în 2019, pentru un dosar instrumentat încă din 2014. În fapt, bătrâna  originară din județul Prahova și domiciliată, la momentul începerii anchetei, în  localitatea Topleț  județul  Caraș-Severin  a fost trimisă în judecată după ce a folosit o metodă inedită de a introduce droguri în penitenciarul, în care era încarcerat nepotul său: făcea sarmale, cu canabis, pe care le introducea în arest. În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat aproximativ 2 kg de cannabis de la locuința femeii. Între timp, pe parcursul procesului, femeia s-a căsătorit și s-a stabilit în Campbelltown, Australia.

Este vorba despre Elena Mladen fostă Toma, înainte de căsătorie,  care, conform site-ului Poliției Române, are  „mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor. Posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Mehedinți, fiind condamnată la 2 ani închisoare , pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri”.

Conform sentinței postate pe site-ului Tribunalului Mehedinți, 32/2019, din data de 18.02.2019, femeia a fost condamnată fără acord de recunoaştere.„Obligă inculpata Toma Elena, să se supună prelevării de probe biologice, în vederea introducerii pofilelor genetice în S.N.D.G.J., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 112 alin. 1 lit. f C.p. rap. la art. 17 alin. 1 şi art. 18 din Legea 143/2000, dispune confiscarea specială şi distrugerea cantităţii de 1.665,83 kg de canabis, rămasă în urma efectuării analizelor de laborator şi după oprirea contraprobelor, droguri de risc ce au fost depuse la Camera de corpuri delicte a I.G.P.R, conform Dovezii seria H nr. 0104557 din data de 22.07.2014” se arată în decizia instanței de judecată.

Politica