sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Vâlcea a scăpat de 6 focare, în 24 de ore

Situația epidemiologică din Vâlcea continuă să fie una îngrijorătoare. Totuși, cifrele transmise de autorități par să arate mai bine de la o zi la alta. Dacă marți Direcția de Sănătate Publică informa că pe teritoriul județului erau active 67 de focare de SARS-CoV- 2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice, la 24 de ore distanță, Instituția Prefectului venea cu vești mai bune.
„În județ sunt active 60 de focare SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice”, transmitea Prefectura Vâlcea, miercuri seara.
Cu toate astea, în interval de o zi, în Vâlcea au fost confirmate 143 de noi cazuri, iar de la începutul pandemiei și până la informarea făcută miercuri seara erau 4.618 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, cu mențiunea că datele sunt în continuă dinamică.
„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. De asemenea, vă reamintim că pentru informații despre COVID-19 și despre măsuri pentru combaterea și prevenirea răspândirii infectărilor cu virusul SARS-COV-2, puteți apela următoarele numere de telefon ale Direcției de Sănătate Publică Vâlcea : CALL CENTER 021 414 44 50, program Luni – Joi 08:00 -16:30 și Vineri 08:00 – 14:00. 0758 061 438, disponibil non-stop; 0250 747 720, program Luni – Joi 08:00 -16:30 și Vineri 08:00 – 14:00”, informează Prefectura Vâlcea.
Între timp, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
„Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate. Au fost verificate 218 societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 265 de mijloace de
transport. Au fost legitimate și verificate peste 4.400 de persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală și celor de izolare au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, cuantumul lor fiind de 20.000 de lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Vâlcea.

Politica