vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înmatriculările de mașini electrice şi hibrid sunt pe primul loc în Europa

Înmatriculările de mașini hibride și electrice le-au depășit pentru prima oară pe cele de mașini diesel în Europa. Dacă acum un deceniu, dieselul avea peste jumătate din piața mașinilor noi, acum a scăzut la un sfert din piață, potrivit libertatea.ro.

Și mașinile pur electrice au crescut, datorită unor modele precum Tesla Model 3, Renault Zoe și Volkswagen I.D.3, mai precizează sursa citată. Cercetarea făcută de compania JATO arată că înmatriculările pentru toate tipurile de mașini noi au totalizat 1,3 milioane de unități luna trecută, creștere cu 1% față de septembrie 2019. Dintre acestea, 327.000 au fost vehicule ”electrificate” (adică hibride simple, hibride mild, hibride plug-in și mașini 100% electrice).

Pe de altă parte, mașinile diesel au avut pentru prima oară cifre mai mici decât segmentul mașinilor electrice. Acum un an, hibridele și electricele aveau 11%, în prezent au 25% din piață. Dieselul avea 29%, iar acum are 25%. Cu toate acestea, benzina domină piața mașinilor noi. Acum un deceniu, dieselul avea aproxmativ 55%, benzina avea aproape 45% și hibridele și electricele aveau cam un procent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La început de 2017, benzina a depășit în premieră dieselul, iar mașinile ”electrificate” au crescut puternic, mai ales din vara anului trecut. Volkswagen Golf și Opel Corsa sunt cele mai căutate modele auto, iar Dacia Sandero a fost pe locul 8. La hibride plug-in, Mercedes Clasa A și Volvo XC40 au avut cele mai mari vânzări, iar la mașini pur electrice, topul este condus de Tesla Model 3, Renault Zoe, Volkswagen I.D.3, Hyundai Kona și Kia Niro.

Politica