joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În Franța va fi instituită carantina generală

Franța adoptă măsuri mai dure împotriva coronavirusului: președintele Emmanuel Macron a anunțat carantină totală, începând de vineri. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber, notează Digi24.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai letal decât primul”.

Macron a subliniat însă că alte țări europene, precum Spania, Irlanda și Olanda, au luat măsuri „mai dure și mai devreme decât ale noastre”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a completat el.

„Nu cred în opoziţia dintre sănătate şi economie pe care vor să o instaureze unele persoane”, a argumentat preşedintele Franţei.

El a precizat că situaţia epidemică va fi evaluată la fiecare două săptămâni: „Dacă peste două săptămâni vom avea situaţia sub control, vom putea reevalua lucrurile şi sperăm să redeschidem anumite magazine, mai ales în această perioadă atât de importantă, înaintea sărbătorilor de Crăciun”.

Politica