Conecteaza-te cu noi

Sport

Cristina Neagu ratează patru etape din Liga Florilor MOL!

Publicat

pe

Căpitanul CSM București va absenta de la toate meciurile din cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe. Nici Vâlcea nu se va prezenta cu cea mai bună echipă, formația lui Pera fiind lovită de Coronavirus

Etapele 2-5 se vor disputa începând de astăzi în două săli din Sfântu Gheorghe, sub formă de turneu. Formațiile care reprezintă România în Liga Campionilor și cele mai bune din Liga Florilor MOL, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, nu vor putea alinia echipele complete, ambele grupări având probleme de lot.
La CSM București lipsește cea mai bună jucătoare, Cristina Neagu fiind în perioadă de recuperare după o problemă la genunchiul stâng. Antrenorul „tigroaicelor”, Adi Vasile, a preferat să o protejeze, decât să-i forțeze revenirea pe teren.
„Cristina urmează un program de recuperare, nu avem temeri în privința întoarcerii ei pe teren în scurt timp. Dar, ca să o protejăm, am decis să nu vină la turneul de la Sfântul Gheorghe, să nu sărim niște etape, mai ales că ea a stat și două săptămâni acasă având Coronavirus. Ar fi o decizie greșită să forțăm revenirea ei acum. Ea va urma protocolul de recuperare și va relua progresiv antrenamentele” – Adi Vasile, antrenor CSM București.
Situația este mai gravă la SCM Râmnicu Vâlcea. Florentin Pera va fi obligat să joace cele patru etape din Liga Florilor MOL fără echipa standard, nu mai puțin de nouă jucătoare fiind testate pozitiv cu Covid-19.

Gabi Perianu: „Sper să terminăm turneul sănătoase”
Având în vedere că participă în Liga Campionilor, handbalistele de la CSM și SCM sunt obișnuite cu meciurile din trei în trei zile, însă patru jocuri în șase zile reprezintă o noutate pentru ele.
„Va fi o perioadă încărcată fizic, avem multe meciuri într-un timp scurt. Îmi doresc să terminăm turneul sănătoase pentru că va fi epuizant. Tratăm la fel fiecare meci, cu responsabilitate și doar cu victoria în cap. De când am făcut pasul la seniori nu am jucat niciodată atât de des meciuri oficiale, dar la juniori mi s-a mai întâmplat” – Gabi Perianu, handbalistă CSM București.

„Vrem patru victorii din patru meciuri”
„Tigroaicele” sunt lidere în grupa din Liga Campionilor și vor primul loc și în clasamentul Ligii Florilor MOL. Antrenorul Adi Vasile nu concepe ca echipa sa să nu obțină victorii pe linie la turneul de la Sfântu Gheorghe.
„Direcția noastră este să câștigăm toate cele patru meciuri. Vom juca cu maximă seriozitate, nu există nici un meci mai important decât cel care urmează și ne vom pregăti în consecință. Nu vom subestima adversarul, nici o echipă nu a câștigat un meci dinainte, au fost multe favorite care au pierdut jocurile. Eu nu mă gândesc niciodată așa, ci tratez meciul cu seriozitate, indiferent de competiție, și sper că asta se va vedea la fiecare joc în parte din Liga Națională MOL. Lumea așteaptă mereu victorii de la noi, este o normalitate pentru mine și mă bucur că există o astfel de normalitate, căci este apanajul unei echipe câștigătoare” – Adi Vasile, antrenor CSM București.
Cele mai importante meciuri vor fi transmise în direct pe TVR, însă toate partidele se pot urmări live, pe platforma FRH.

Programul celor patru etape:
Etapa a II-a – Joi, 29 octombrie
CSU Cluj Napoca – CS Dacia Mioveni 2012
SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina
CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Bistrița
HC Dunărea Brăila – CSM Galați
CSM București – CS Activ Prahova Ploiești
CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – HC Zalău
CS Minaur Baia Mare – CS Rapid
SCM Craiova – ACS Crișul Chișineu Criș.
Etapa a III-a -Vineri, 30 octombrie
CS Activ Prahova Ploiești – CS Măgura Cisnădie
SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca
CSM Galați – CSM București
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Craiova
HC Zalău – HC Dunărea Brăila
ACS Crișul Chișineu Criș – SCM Rm. Vâlcea
CS Rapid – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud
CSM Slatina – CS Minaur Baia Mare.
Etapa a IV-a – Duminică, 1 noiembrie
CS Măgura Cisnădie – CSM Galați
SCM Rm. Vâlcea – CS Minaur Baia Mare
CSU Cluj Napoca – CS Activ Prahova Ploiești
CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – CSM Slatina
ACS Crișul Chișineu Criș – CS Dacia Mioveni 2012
CSM București – HC Zalău
SCM Craiova – SCM Gloria Bistrița
HC Dunărea Brăila – CS Rapid.
Etapa a V-a – Marți, 3 noiembrie
CS Activ Prahova Ploiești – SCM Craiova
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Rm. Vâlcea
HC Zalău – CS Măgura Cisnădie
SCM Gloria Buzău – ACS Crișul Chișineu Criș
CSM Slatina – HC Dunărea Brăila
CS Rapid – CSM București
CS Minaur Baia Mare – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud
CSM Galați – CSU Cluj Napoca.
FOTO: CSM București/Sabin Malisevschi.

SPORTS NET

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.