vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele turc Erdogan, pe coperta viitorului număr al revistei franceze de satiră Charlie Hebdo

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan apare pe coperta viitorului număr al revistei franceze de satiră Charlie Hebdo. Publicația a postat marţi coperta pe Facebook, decizie care probabil va tensiona și mai tare relațiile dintre Turcia și Franța, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Caricatura îl reprezintă pe Erdogan, într-o ținută neglijentă de casă, stând în fotoliu şi ridicând rochia (chador) unei femei musulmane, cu comentariul „În privat, Erdogan este foarte amuzant”.

Următorul număr al Charlie Hebdo urmează să fie publicat miercuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Erdogan s-a aflat în prim planul valului de nemulţumire al ţărilor majoritar musulmane după ce Charlie Hebdo a decis să publice din nou caricaturile cu profetul Mahomed care i-au înfuriat pe musulmani în urmă cu un deceniu.

Președintele Turciei l-a atacat pe omologul său francez Emmanuel Macron și a cerut boicotarea produselor franțuzești. De asemenea, în Turcia au fost manifestații împotriva lui Macron, deși adunările publice sunt interzise din cauza coronavirusului.

Reprezentările profetului sunt considerate tabu în islam şi imaginile din Charlie Hebdo sunt în mod special provocatoare, unele legând islamul de terorism.

Erdogan l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că a permis răspândirea islamofobiei prin faptul că nu a interzis imaginile.

Politica