vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Un pompier a murit la două săptămâni după ce a fost diagnosticat cu SARS – CoV-2

Un pompier din Vâlcea a murit după ce a fost confirmat cu Sars CoV 2. Bărbatul avea 46 de ani și, inițial, nu a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus. 

Este vorba despre plt. adj. şef. Romeo Gheorghe Banu, care lucra în cadrul Gărzii de Intervenţie din Brezoi – Vâlcea, scrie realitatea.net

A fost diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu aproximativ două săptămâni, când s-a decis izolarea la domiciliu. Câteva zile mai târziu, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit motiv pentru care a fost internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. La scurt timp după ce a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgenţe, a pierdut lupta pentru viaţă.    

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit comandantului ISU Vâlcea, lt.col. Dan Pascaru, pompierul lucra ca subofiţer operativ principal la Brezoi, de 14 ani. Se angajase în cadrul  în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi – Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea –  ISU Vâlcea, de la 1 septembrie 2006. Aici, a lucrat până la jumătatea lunii octombrie.

„A fost confirmat cu COVID – 19, la data de 13 octombrie. În perioada 13 – 26 octombrie a fost emisă decizia de izolare la domiciliu, iar din cauza prezentării unor simptome specifice virusului, începând cu data de 19 octombrie a fost internat în Spitalul Judeţean Vâlcea, Secţia de Boli Infecţioase. În data de 26 octombrie, acesta a fost transferat de la Secţia de Boli Infecţioase la UPU Vâlcea, ca urmare a agravării stării de sănătate,  fiind declarat decesul subofiţerului la ora 20.00”, a explicat şeful pompierilor vâlceni.

Politica