Conecteaza-te cu noi

Actualitate

România a semnat un acord şi cu Franţa pentru dezvoltarea centralei de la Cernavodă

Publicat

pe

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că a semnat alături de omologul francez Jean Castex o declaraţie de intenţie privind cooperarea în domeniul nuclear civil „care vizează colaborarea cu partenerii strategici în realizarea construirii nuclearului 3 şi 4 şi reparaţiile de modernizare a reactorului 1, într-un cadru mai larg cu partenerii strategicii”.

De asemenea, potrivit premierului, Nuclearelectrica a semnat un acord cu Orano, companie franceză de profil.

„Efectuăm o vizită oficială în Franţa cu o delegaţie formată din domnul ministru Adrian Oros, domnul ministru al Economiei Virgil Popescu, domnul ministru Apărării Nicolae Ciucă şi domnul ministru de Externe Bogdan Aurescu. Vizita are mai  multe puncte. Principalul punct l-a reprezentant întâlnirea cu premierul Franţei, Jean Castex, iar discuţia a avut ca principal punct semnarea foii de parcurs a parteneriatului strategic dintre Franţa şi România. Între Franţa şi România există un parteneriat stratetig semnat prima oară în 2009, el a fost reînnoit în 2018. Am semnat împreună cu premierul Franţei acest document important care priveşte evoluţia relaţiilor între România şi Franţa în cadrul parteneriatului strategic pe următorii 4 ani. Parteneriatul e materializat print-un plan de acţiune pr 4 ani care vizează întărirea în domeniul economic, cuprinde o întărire a colaborării în domeniul apărării, energiei, în domeniul cooperării nucleare civile, în domeniul infrastructurii, agriculturii, comunicaţiilor şi culturii”, a afirmat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută la ambasada României în Franţa.

Orban a mai spus că au fost semnate și alte documente importante privind colaborarea în domeniul nuclear civil.

„Am mai semnat împreună cu premierul francez o declaraţie de intenţie privind cooperarea în domeniul nuclear civil care vizează colaborarea cu partenerii strategici în realizarea construirii nuclearului 3 şi 4 şi reparaţiile de modernizare a reactorului 1, într-un cadru mai larg cu partenerii strategicii. A mai fost semnat un acord între Nuclearelectrica o companie franceză, Orano”, a completat Orban, citat de Adevărul.

Continue Reading