sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Coronavirusul începe să atace și mediul rural din județ

Potrivit Prefecturii Mehedinți, la nivelul județului situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea: Municipiul Drobeta Turnu Severin – 1,69; Orașul Strehaia – 1,54; Comuna Breznița Ocol – 1,51; Comuna Izvorul Bârzii – 2,14; Comuna Șovarna – 1,79; Comuna Vlădaia – 1,88.
În județul Mehedinți situația epidemiologică este următoarea:
– 708 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1.945 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (31 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care: 125 persoane internate, din care 12 persoane internate la secția ATI, 189 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 90 persoane decedate.
În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel au fost verificate aproximativ 450 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 60.000 lei.
De asemenea, au fost verificate peste 55 de mijloace de transport în comun.
Exemple:
Polițiștii orașului Strehaia s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea organizării unui eveniment privat, pe raza localității. Astfel, cu toate că în prealabil polițiștii au luat legătura cu organizatorul evenimentului pentru a anula logodna, acesta nu a respectat legislația în vigoare. În aceste condiții, polițiștii au întrerup evenimentul și au sancționat atât administratorul cât și participanții, fiind aplicate 26 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei.
De asemenea, seara trecută, în urma activităților desfășurate polițiștii au identificat și sancționat 3 operatori economici care nu au respectat programul de lucru. Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cursul zilei de ieri, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 7 acțiuni, trei dintre acestea în colaborare cu polițiștii mehedințeni, fiind verificate 35 de obiective, dintre care: două târguri, o piață, trei spații de alimentație publică, patru supermarketuri și 25 de societăți comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 14 misiuni, 7 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau intrat în izolare la domiciliu.

Politica