vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Compensaţii financiare de 15.000 lei pentru mama minorei abuzate într-un cartier din Râmnicu Vâlcea

O femeie a primit compensaţii financiare de 15.000 lei pentru fiica sa de zece ani agresată sexual în scara unui bloc. Suma va fi achitată de stat dacă sentinţa va rămâne definitivă, pentru că agresorul ar avea un retard mintal şi înclinaţii spre pedofilie. Totul a pornit în anul 2019, în Râmnicu Vâlcea, atunci când individul acuzat de pedofilie ar fi urmărit-o pe fetiţă până în scara unui bloc, unde a avut mai multe gesturi grosolane, atingând-o pe aceasta în zonele intime.
„La scurt timp, inculpatul şi-a retras mâna, i-a spus (…) că a vrut să vadă dacă este fetiţă sau băiat şi să nu îi spună mamei ceea ce s-a întâmplat, după care a plecat (n.r. din scara blocului, unde, între timp intrase un bărbat) şi a mers la fratele său, care locuieşte în zona Nord a municipiului (…) unde a mâncat şi a fost condus de către acesta din urmă la microbuz”, se arată în considerentele sentinţei 563/2020 (rolii.ro) pronunţate de Tribunalul Vâlcea.
Oamenii legii au descoperit faptul că bărbatul nu e la prima infracţiune de acest gen, fiind chiar condamnat după ce a supus la aceleaşi perversiuni o altă copilă.
„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că inculpatul a mai fost cercetat de către organele judiciare în mai multe dosare pentru săvârşirea unor fapte similare de pedofilie, prin acelaşi mod de operare (acostarea fetiţelor cu vârste sub 10 ani, pe care le ademenea în locuri izolate şi le pipăia în zonele intime) şi chiar condamnat (…) la 1 an închisoare, pentru că, la data de 10.07.1994, a acostat pe raza municipiului o fetiţă, pe care a întrebat-o dacă este bărbat sau fată, dezbrăcând-o de pantaloni şi lenjeria intimă şi i-a atins, în repetate rânduri, organele genitale”, se mai arată în considerentele sentinţei Tribunalului Vâlcea.
Mama minorei a cerut  daune morale încă de la prima instanță, dar nu le-a primit. Ultima solicitare a fost făcută la Tribunalul Vâlcea. Potrivit adevărul.ro, asupra bunurilor individului a fost pus un sechestru însă, deocamdată ele nu au fost valorificate: „Statul, prin Ministerul Justiţiei, se subrogă în drepturile victimei care a beneficiat de compensaţie financiară sau de un avans din aceasta pentru recuperarea sumelor plătite victimei”, se arată în Lege.

Politica