marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinul anti-COVID testat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca a generat un răspuns imun bun la vârstnici

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca generează un răspuns imun robust la persoanele în vârstă, categoria cu cel mai ridicat risc, a scris luni Financial Times, citând rezultate preliminarii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vaccinul declanşează producţia de anticorpi şi celule T, cu rol protector, la grupe de persoane mai în vârstă, potrivit Financial Times.

Însă, detalii despre această constatare urmează să fie publicate în curând într-un jurnal medical, a adăugat Financial Times fără a preciza numele acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele coincid cu datele publicate în iulie, potrivit cărora vaccinul a generat „răspunsuri imune robuste” în cazul unui grup de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, a relatat ziarul, citând surse apropiate rezultatelor aşa-numitelor teste de imunogenitate.

Unul dintre cele mai importante vaccinuri-candidat împotriva coronavirusului, denumit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, a fost dezvoltat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford, iar AstraZeneca a obţinut în aprilie licenţa pentru producţia acestuia, preluând sarcina de continuare la scară largă a testelor clinice şi a producţiei.

AstraZeneca a reluat testele clinice efectuate asupra vaccinului în Statele Unite după ce a primit aprobarea în acest sens din partea autorităţilor de reglementare americane, a anunţat compania vineri.

Este vorba despre un vaccin cu vector viral (VRV), ce utilizează o versiune slăbită a unui virus care determină răceala comună la cimpanzei, modificată cu instrucţiuni genetice pentru a declanşa un răspuns imun împotriva COVID-19.

Politica