marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Semnal de alarmă tras de un doctor craiovean după ce a văzut plămânii unui pacient infectat

Alexandru Cezar Andriţoiu, medic la Spitalul Militar din Craiova, a făcut publice două fotografii cu plămânii infectaţi ai unei femei care nu prezenta comorbidităţi, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturaţia în oxigen era foarte bună.
Doctorul a explicat pe o pagină de socializare că există multe forme atipice de Covid-19 şi că mulţi pacienţi nu pot fi depistaţi că sunt infectaţi.
„Forme atipice de Covid-19. Toţi medicii care se confruntă cu patologia Covid-19 ar trebui să se gândească la această boală şi în cazul unui pacient cu simptome „ciudate” apărute în plină stare de sănătate! Unii mă vor întreba ce înţeleg prin simptome ciudate! Medicii înțeleg ce spun! Astăzi am depistat un caz de Covid 19 la o pacientă relativ tânără, fără febră, fără tuse, fără niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul că am folosit ecografia pulmonară ce mi-a relevat modificări sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografică a fost concludentă. Ulterior, a urmat şi confirmarea serologică. Simptomele pacientei erau doar astenie marcată, ameţeli, somnolenţă. Saturaţia în oxigen 98%! Fără comorbidităţi!”, a scris medicul craiovean, potrivit adevărul.ro.
La prima fotografie, medicul a explicat: „Opacităţi «în sticla mată» dispuse la periferia plămânilor… foarte concludente…”, a explicat dr. Alexandru Andriţoiu. În timp ce la cea de-a doua poză a spus: „Imagine de ecografie pulmonară cu o bandă albă în spatele pleurei – Linii B confluente – sugestivă pentru inflamaţia alveolo-interstiţială”.


foto: adevărul.ro

Politica