Conecteaza-te cu noi

Sport

România – Danemarca la U21: 9 stranieri pe lista preliminară a lui Mutu

Publicat

pe

Selecționerul Adrian Mutu a trimis faxurile de principiu pentru nouă jucători care evoluează în afara României. Pe 17 noiembrie, naționala Under 21 va întâlni Danemarca, la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană”. Este meciul care poate asigura calificarea tricolorilor U21 la Euro 2021. Un succes în fața danezilor ar garanta prezența la Campionatul European de anul viitor.
Lista convocărilor preliminare: Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Denis Drăguș (Crotone/Italia), Marius Marin (Pisa/Italia), Andrei Rațiu (Ado Den Haag/Țările de jos), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia), Adrian Petre (Cosenza/Italia), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania).
Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.
Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Clasamentul Grupei 8

1. Danemarca 25
2. ROMÂNIA 19
3. Ucraina 10
4. Finlanda 10
5. Irlanda de Nord 9
6. Malta 1

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.