sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii și salvatorii mehedințeni, alături de militari pe 25 octombrie: „La mulți ani, dragi camarazi”

În pas de defilare sau aducând omagiu eroilor care s-au jertfit pentru țară, așa era marcată, în județul Mehedinți, Ziua Armatei Române. Acum, pandemia nu a mai permis aceste lucruri: „Era momentul în care ne reuneam într-un ceremonial emoționant, dedicat militarilor, pe care întotdeauna i-am văzut ca pe camarazii noștri”, și-au amintit jandarmii mehedințeni.
Armata Română nu a fost totuși uitată. Colegii din alte structuri au ținut să le transmită un mesaj militarilor: „Chiar dacă anul acesta nu ne-am putut întâlni, suntem alături de ei, îi felicităm pentru întreaga activitate și le transmitem succes în misiunile pe care le desfășoară în întreaga lume! La mulți ani Armatei Române! La mulți ani, dragi camarazi!”, a fost mesajul Jandarmeriei Mehedinți.
Salvatorii au fost și ei cu sufletul alături de militarii români: „La mulţi ani tuturor celor care au ales să fie străjeri ai siguranţei naţionale, servind cu onoare, devotament şi credinţă ţara şi neamul românesc! La mulţi ani militarilor români de pretutindeni! La mulți ani, Armata Română!”, a fost urarea făcută de ISU Mehedinți.
Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale a fost postată o poezie, în cinstea Armatei Române. Versurile au fost compuse de locotenent-colonel Anemona Toma:
Iubită țară, îmi e dor de tine!
Acum, plecat-s iar în țări străine,
Fără de gustul pitei de acasă,
Și fără România mea frumoasă.
Copiii i-am lăsat plângând în prag
Și ție ți-am lăsat tot ce mi-e drag.
Ai grijă tu de ei, patrie sfântă,
Căci ei îmi sunt îndemnul spre izbândă.
Mă rog la Dumnezeu să fii nemuritoare.
Te-om apăra cu viața și prețul nu e mare.
Câți vom mai fi aici, plecați la oaste,
Câți vom găsi apoi, când ne-om întoarce.

Politica