marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Valorile termice vor fi ridicate pentru această dată

În zilele următoare, valorile termice vor fi ridicate pentru această dată și vor trece chiar și de 20 de grade Celsius. Vremea se va mai răci însă în noiembrie, cu temperaturi mai apropiate de mediile perioadei, potrivit estimării realizate pe baza datelor Centrului European pentru prognoze pe medie durată.

În Oltenia, în ultima decadă a lunii octombrie se anunță vreme mai caldă decât în mod obişnuit, astfel că media maximelor va fi de 18…20 de grade, iar a minimelor de 7…10 grade. Ulterior, în intervalul 31 octombrie – 02 noiembrie, răcirea treptată a vremii va determina un regim în general apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 13…15 grade şi minime de 3…5 grade, mediat regional. Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală spre finalul perioadei de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La munte, intervalul va debuta cu vreme mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 8…14 grade și minime pozitive în cea mai mare parte a zonei montane. Din 30 octombrie însă, răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scăzute decât mediile multianuale, cu 2…6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea. Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie – 02 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Politica