joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sfat de la un medic din prima linie: Purtați mască, evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari

Purtați mască, respectați recomandările, evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari și „renunțați o perioadă la șuetele cu prietenii”, măcar pentru următoarele două saptămâni. Acesta este sfatul de la un medic din prima linie, la spitalul modular COVID din Chitila.

Medicul Andra Ticărău povestește cum un pacient al său, în vârstă de 46 de ani, care respira cu ajutorul unui aparat de oxigen, a fost transferat la Institutul Matei Balș, unde a așteptat ore întregi în camera de gardă, pentru că nu mai sunt locuri pe secție. „Tratamentul i-a fost administrat acolo. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!”

„5.000 de cazuri. Din pix, nu-i așa?! D’aia îmi sună telefonul de dimineața până seara, zilnic de la un timp încoace, la capătul celalăt al firului fiind oameni care sunt bolnavi, dragii mei. Bolnavi de covid. Nu rezultate pozitive și atât, cum unii dintre voi sugerează că sunt doar „declarați” pozitiv. Nu-i așa că aveți cunoștințe bolnave?! Prieteni?! Nu-i așa că ați intrat in contact cu persoane care ulterior testându-se au aflat că sunt pozitive?! V-a stat inima o clipă în loc?! Nu e o simplă gripă. Din păcate. Acesta este singurul adevăr. Nu știm încă de ce și cine dezvoltă forma gravă. Aia care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi”, avertizează medicul Andra Ticărău, potrivit hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce ar trebui să facem în următoarea perioadă, în condițiile în care numărul zilnic de noi cazuri a depășit 5.000, iar locurile din spitale sunt pe terminate? „Purtați mască și respectați recomandările. Evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari. Renunțați o perioadă la șuetele cu prieteni (cred că mie îmi e cel mai greu, cine mă cunoaște știe că așa e ), măcar pentru următoarele două saptămâni. Nu-mi place panica și isteria, dar nici iraționalul și inconștiența. Atitudinea noastră trebuie să găsească calea de mijloc: Prudență! Sănătate!”

Politica