joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bărbat a ajuns pe mâna jandarmilor după ce s-a plimbat fără mască în Piaţa Centrală din Râmnicu Vâlcea

Un vâlcean în vârstă de 57 ani a fost sancţionat cu amenzi în valoare de 2.500 lei de către jandarmi. Agenții l-au observat pe cetățean, în jurul orelor 13:00, când se plimba fără a purta de mască de protecţie în Piaţa Centrală din Râmnicu Vâlcea.
În momentul în care jandarmii s-au îndreptat către bărbat pentru a-l intercepta în vederea legitimării , acesta a început să le adreseze cuvinte jignitoare fără a se opri din mers. Deşi a fost somat în repetate rânduri de către jandarmi să se oprească, bărbatul a devenit foarte agitat, continuând să aibă o atitudine agresivă şi să adreseze injurii la adresa jandarmilor.
Ca urmare a comportamentului agresiv al bărbatului şi pentru a preveni crearea unei situaţii mai grave, jandarmii au procedat la încătuşarea acestuia şi l-au condus la sediul I.P.J. Vâlcea pentru legitimare şi sancţionare. Pentru refuz de legitimare, adresarea injuriilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, bărbatul a primit sancţiuni în valoare de 2.000 lei conform Legii 61/1991 la care s-a adăugat încă o sancţiune de 500 lei pentru refuzul purtării măştii de protecţie.
„Pe această cale, sfătuim cetăţenii să respecte măsurile de protecţie sanitară impuse de contextul actual şi să adopte un comportament civilizat în momentul în care interacţionează cu patrulele de jandarmerie pentru evitarea situaţiilor de acest gen. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața lor, precum şi a persoanelor din jurul lor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii”, transmit jandarmii vâlceni.

Politica