vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Probleme de lot pentru Bergodi înaintea meciului cu Clinceni!

Antrenorul italian va trebui să improvizeze în linia defensivă pentru meciul de vineri, de pe Oblemenco

Cristiano Bergodi a prefațat întâlnirea cu Clinceni, apreciind că apărarea este punctul forte al adversarului de vineri: „Vineri va fi un meci foarte dificil, ca de altfel în fiecare etapă a acestui campionat. Vom întâlni o echipă bună, care se apără bine. A arătat-o etapa trecută cu FCSB, care s-a chinuit până în minutul 86. Noi ne-am pregătit bine și sperăm că vom face un meci frumos din toate punctele de vedere. Dar foarte importantă ar fi o victorie, dar mi-ar plăcea să jucăm mai frumos decât am făcut-o cu Dinamo. Clinceni e o echipă bună, cu un antrenor tânăr care a făcut anul trecut minuni, salvând echipa de la retrogradare. Noi trebuie să jucăm ce știm, ce antrenăm în cursul săptămânii. Până la meciul cu FCSB nu luase gol de 3 meciuri. E o echipă betonată defensiv, nu va fi ușor să-i desfacem. Clinceni face faza defensivă foarte bine.
E mai greu de pregătit un meci cu Clinceni, pentru că e mai greu să motivezi jucătorii. Altfel se motivează la un meci cu Dinamo, CFR Cluj”.
Tehnicianul CSU e conștient că nu poate obține doar victorii: „Am căpătat experiență, avem moral, suntem entuziasmați, dar știm că vor veni și momente mai grele. Trebuie să nu fim naivi și să nu stăm rău în apărare. Trebuie să fim modești, umili, să respectăm fiecare echipă pe care o întâlnim”.
Bergodi apreciază că virusul și restricțiile produse pot avea efecte la nivelul loturilor de jucători, implicit apoi asupra rezultatelor: „Înaintea meciului cu Dinamo am declarat că trebuie să ținem cont de COVID. Dacă îți scoate afară 3-4 jucători importanți e greu pentru orice echipă. Noi am făcut tot ceea ce trebuie. Totuși, am avut 2 jucători până acum. Sperăm că acum vom fi toți negativi”.
Antrenorul italian a făcut o scurtă caracterizare noilor sosiți: „Mamut m-a satisfăcut, se antrenează de 3-4 zile. Dar avem și alte soluții acolo, pe Tudorie. Căpățână a intrat bine. Nu a jucat Ofosu, dar își va face apariția în meciurile următoare”.
În partida cu Clinceni nu vor juca Vlădoiu și Marius Constantin: „Vlădoiu nu va participa la meciul de vineri. E un jucător care a crescut, sperăm că va reveni cât mai curând. Marius Constantin va sta două –trei săptămâni, e o pierdere importantă, nu va juca nici acum, nici cu Hermannstadt”.
Ovidiu Bic, cel care i-a luat locul în primul 11 lui Mateiu, a vorbit despre partida cu Clinceni: „Va fi un meci greu, au jucători de calitate. Noi trebuie să fim concentrați, să intrăm bine în teren și să câștigăm cele trei puncte. Nu cred că virusul va arbitra bătălia pentru titlu, fiecare echipă a întâmpinat probleme.
Ne dorim să obținem cât mai multe victorii, o luăm etapă cu etapă. Am jucat multe meciuri la Chindia, am prins încredere, am venit aici mult mai pregătit, sunt mai încrezător. Asta a fost bine pentru mine. Și în momentul în care am plecat la Târgoviște erau jucători foarte buni la mijlocul terenului. Sperăm să nu fie greu, dar trebuie să fim motivați, concentrați, doar așa putem obține punctele”.

Politica