miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL Dolj a depus dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare

Partidul Național Liberal – Filiala Dolj a depus miercuri, la ora 12:00, dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din data de 06.12.2020. La eveniment au fost prezenți Ştefan Stoica – preşedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea – preşedintele PNL Craiova, Nicolae Ciucă – ministrul Apărării, Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului și deputatul Nicolae Giugea.
După depunerea candidaturilor, liderii PNL Dolj au făcut scurte declarații de presă, în aer liber, cu respectarea normelor de distanțare socială.
„Am depus listele de candidați ale Partidului Național Liberal, filiala Dolj, pentru Camera Deputaților și pentru Senat, pentru alegerile din 6 decembrie. După cum bine știți, alegerile din 6 decembrie sunt alegeri parlamentare care vor configura viitoarea majoritate parlamentară care va lua noul Guvern pentru 4 ani de zile. Alegerile sunt foarte importante pentru Partidul Național Liberal. PNL merge în această campanie cu programul național dezvoltăm România și noi dezvoltăm și rezolvăm. De ce? Pentru că ani de zile de guvernare PSD am văzut cu toții și am observat principalul obiectiv al guvernărilor psd-iste: tema justiției. Noi vorbim de investiții în sănătate, iar acest spital regional este foarte important pentru Craiova, pentru Dolj, pentru regiunea Olteniei, a prins viață pentru că s-a semnat contractul cu Comisia Europeană. Fie că vorbim de investiții în educație, Colegiul Carol, fie că vorbim de investiții în cultură, Teatrul Național Craiova, fie că vorbim de investiții necesare în apărarea națională, de aceste lucruri va putea spune mai multe lucruri colegul nostru, ministrul Apărării”, a spus Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.
Ministrul Apărării a ținut să explice faptul că nu vrea ca oamenii să asocieze candidatura lui cu statutul de fost militar, ba chiar dorește să separe aceste lucruri. Nicolae Ciucă consideră că aportul de experiență pe care îl poate aduce va fi benefic pentru rezolvarea multor probleme.
„Doresc să separ tot ceea ce înseamnă statutul meu de fost militar, cu gradul pe care îl am în rezervă, de prezența la această activitate. În fața dumneavoastră mă aflu ca persoană candidată a PNL pentru funcția de senator. Am considerat că este oportun ca împreună cu toți membrii organizației să-mi aduc aportul meu de experiență, tot ceea ce înseamnă partea aceasta de translatarea valorilor în care am crezut și voi crede în continuare să contribuie la rezolvarea problemelor care au fost expuse de către domnul președinte și, de asemenea, să continuăm să cuantificăm soluții pentru tot ceea ce înseamnă investiții noi, locuri de muncă, atragerea de fonduri europene, toate să însemne practic ceva decât bunăstarea populației. Vă mulțumesc de încredere și sunt convins că tot ce înseamnă tenacitatea, experiența și puterea de muncă vor contribui la realizarea tuturor acestor obiective”, a declarat Nicolae Ciucă.
Ionuț Stroe, Ministrul Sportului, a subliniat importanța alegerilor parlamentare la nivel național și pentru doljeni. Acesta spune că județul Dolj nu a mai avut o garnitură de candidați atât de bună ca cea pe care PNL o propune și că cetățenii au oportunitatea unui viitor stabil.
„Consider toate aceste alegeri ca fiind deosebit de importante, atât pentru noi craiovenii, doljenii, cât și național, pentru că aș putea spune că există o aliniere de astre pe care județul nostru, întreaga țară nu trebuie s-o rateze. Spun asta pentru că în primul rând avem cea mai bună garnitură de candidați, pe care niciun partid din județul Dolj n-a avut-o vreodată. Suntem oameni care au apreciere în județul nostru, de data asta încercăm să întregim și noi cei doi miniștrii, oferta politică a organizației PNL Dolj și cu siguranță o să ne vedeți o echipă sudată, o echipă articulată, și spunem noi, cea mai bună pe care vreun partid politic a avut-o în județul Dolj. Cea de-a doua mare oportunitate, și totodată, pentru a investi încredere în noi liberalii este faptul că avem dincolo de aceste crize, dincolo de aceste scandaluri politice, avem un plan de dezvoltare a acestui județ și a acestei țări. Un plan care să repornească și să sporească acest județ care din păcate de ani de zile parcă se află într-un moment, o perioadă de condamnare și subordonare PSD. Alegerea e foarte simplă de data aceasta. Pe de-o parte, există liberali care vor o dată pentru totdeauna să deblocheze și să dezvolte acest județ, iar pe de altă parte, psd-iștii care vedeți bine de 30 de ani de zile mențin stagnarea și sărăcia în acest județ. Cel de-al treilea argument, și poate nu ultimul, pe care îl voi aminti astăzi, apropo de un motiv în plus pentru craioveni, este legat de o oportunitate pe care pentru prima dată această țară o are de când a intrat în UE și NATO, aceea a unui viitor, a unei perioade de stabilitate pentru patru ani de zile, de muncă în echipă, de parteneriat între Klaus Iohannis și următorul parlament”, a transmis Ionuț Stroe.

Lista PNL Dolj pentru 𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭:

1. Nicolae Ionel Ciucă
2. Mario Ovidiu Oprea
3. Veta Păsculescu
4. Alexandru Gîdăr
5. Cristi Spulbăr
6. Mihai Soare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lista PNL Dolj pentru 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭aț𝐢𝐥𝐨𝐫:

1. Ștefan Stoica
2. Nicolae Giugea
3. Ionuț Stroe
4. Eugen Gioancă
5. Doru Câplea
6. Daniel Drîgnei
7. Adriana Marcinschi
8. Cosmin Călin
9. Flavius Sirop
10. Cosmin Corâțu

11. Oana Zaharie
12. Florin Gătejescu
13. Nichi Motoi

Politica