joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban: școala online va reduce numărul infectărilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că ritmul de creștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus se va reduce. Acesta a mai spus că, printre restricțiile decise de autorități în Capitală, învățământul online a dus la reducerea interacțiunilor dintre părinți, care înainte nu respectau regulile, scrie Digi24.ro.

“Evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creștere a numărului de persoane infectate se va reduce. Analizăm datele la săptămână, nu analizăm de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce privește prezentarea de către DSP-uri a rapoartelor. Ele nu sunt neapărat culese de pe ziua anterioară. Poate să fie recoltat exudatul nazofaringian și cu două zile înainte și testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere”, a afirmat Ludovic Orban, prezent la Pitești, după vizita de la uzina Dacia din Mioveni.

Întrebat dacă ia în considerare și alte măsuri de prevenție sanitară în contextul în care indicele de noi infectări rămâne peste nivelul de 3 la mia de locuitori în București, prim-ministrul a precizat că mai întâi trebuie respectate regulile deja impuse, precum purtarea măștii în spații închise și deschise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Învățământul a trecut în online și aici se reduce atât interacțiunea dintre elevi cât și interacțiunea dintre părinți. Erau foarte multe interacțiuni între părinți. Ați văzut de multe ori în imagini că părinții nu respectau regulile”, a mai spus Orban.

Politica