vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. A venit vaccinul antigripal, într-o primă tranșă mică-mititică

În județul Mehedinți, potrivit Direcției de Sănătate Publică, a venit deja prima tranșă de vaccin antigripal. Însă cantitatea de doze este foarte mică. Potrivit autorităților abilitate, a doua tranșă va ajunge, cel mai probabil, către finalul acestei săptămâni.
„În data de 21 septembrie, a venit prima tranșă de vaccin antigripal, de la Ministerul Sănătății, un număr de 5.040 de doze și 700 de doze de vaccin pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani. Până în prezent, au fost vaccinate 3.578 de persoane”, a declarat Codruța Vochescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mehedinți.
Un renumit medic de familie din Severin, Marian Boeangiu, a spus că populația să nu creadă că acest vaccin antigripal va face minuni: „Eu am primit o primă tranșă de 15 doze, pentru cadrele medicale. L-am făcut. Acum așteptăm următoarele tranșe. Am primit foarte multe solicitări. În condițiile pandemiei de Coronavirus, oamenii sunt foarte îngrijorați și consideră că acest vaccin face minuni, ceea ce nu este adevărat. Trebuie să știe că un vaccin nu imunizează oricum și pentru orice. Ca atare, sunt necesare și alte măsuri, pe care le mai repetăm: masca pe față, spălarea cât mai des a mâinilor și distanțarea socială”, a ținut să precizeze medicul de familie Marian Boeangiu.

Politica