joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța. Caricaturile „Charlie Hebdo“, proiectate pe clădiri din Toulouse şi Montpellier

În timp ce un omagiu naţional îi va fi adus profesorului Samuel Paty, în curtea de la Sorbona, miercuri, caricaturi realizate de Charlie Hebdo vor fi proiectate pe faţadele unor cladiri din regiunea Occitanie. Preşedinta regiunii Occitania, Carole Delga, a decis să expună caricaturi realizate de Charlie Hebdo pe diverse clădiri din Toulouse şi din Montpellier, gestul fiind unul simbolic.  

Proiectarea caricaturilor este pentru preşedinta acestei regiuni un act extrem de puternic şi care se alătură practic unei decizii luate de responsabili din educaţia naţională, care publică o lucrare ce adună caricaturile religioase şi politice apărute în presa regională şi naţională.   

Profesorul Samuel Paty a fost omorât, vineri, în faţa şcolii unde preda, situată în regiunea pariziană, pentru că a arătat elevilor aceleaşi fotografii, scrie Adevărul. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În atentatele din ianuarie 2015, mai mulţi desenatori de la Charlie Hebdo au fost ucişi pentru că au desenat aceste caricaturi ce reprezentau profetul Mohamed. Publicaţia satirică a decis să le publice încă o dată în septembrie, cu ocazia deschiderii procesului privitor la atentatele din 2015. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a anunţat că va propune în Consiliul de Miniştri de vineri – dizolvarea colectivului pro-palestinian ”Cheikh Yassine”. Emmanuel Macron a afirmat că ”francezii a căror religie este islamul trebuie protejaţi de islamul radical”.

Politica