marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Gheorghe Dincă va fi judecat în şedinţă secretă

Miercuri, la Tribunalul Olt, va fi primul termen al procesului în care Gheorghe Dincă e judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Judecătoarea Cotoi a anunţat că nu va permite accesul presei în sala de judecată. Singurii care pot asista la proces sunt rudele victimelor şi avocaţii lor.

În motivarea refuzului, judecătoarea Cotoi invocă un articol dintr-o  hotărâre emisă în luna mai de CSM, în care se recomandă ca participanţilor la procedurile judiciare (organele judiciare, avocaţii, inculpatul, persoanele vătămate, martorii) să le fie permis accesul în sălile de judecată cu 10 minute înainte de începerea şedinţei.

Dar hotărârea CSM invocată nu interzice accesul publicului în sala de judecată, ci spune că  acesta poate fi „limitat, în scopul respectării regulilor de distanţare socială (n.r. – fizică)”, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, două fapte, omor calificat, două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete, Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.



Politica