sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7 din 7! Oltenii, exuberanți după succesul cu Dinamo: „Vrem titlul!”

CSU Craiova continuă parcursul perfect de până acum: învinge rivala Dinamo dintr-un penalty contestat, bătut prost de Cicâldău

Dinamo – CSU 0-1
A marcat: Cicâldău 28 (pen.)
Dinamo: Rene – Sorescu, Puljic, Grigore, A. Radu (73. A. Ba) – A. Garcia (73 M. Gueye),  Gol (73 Anton)– Camara (65 A. Gonzales), Borja Valle, Mihaiu (41 Fabbrini) – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
CSU: Pigliacelli – Olteanu (3 Acka), Bălașa, M. Constantin (31 Vătăjelu), Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Bărbuț (58 Căpățână), Ivan (58 Mamut), Baiaram. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Arbitri: Horațiu Feșnic, Valentin Avram, Alexandru Cerei

Penalty-ul din minutul 26 a fost punctul culminant al meciului Dinamo – CSU Craiova 0-1, și, de altfel, faza care a stabilit direcția punctelor. Mâna lui Puljic, căderea lui Marius Constantin, în cele din urmă decizia arbitrului a stabilit soarta punctelor. Cicâldău și-a asumat execuția și a transformat de la punctul cu var, semnând singura reușită, cea de 3 puncte, a unui meci deloc spectaculos, în care miza a contat cel mai tare. În urma victoriei, CSU Craiova ajunge la 21 de puncte, maxim, după 7 runde.
La final, Bergodi a declarat: „Se poate spune că a fost o victorie italienească. Vreau să-mi felicit băieţii, a fost o victorie muncită. Toţi jucătorii au alergat şi au muncit pentru fiecare minge. Dacă vrei să te lupţi pentru titlu, ai nevoie de astfel de meciuri. Caracterul echipei s-a văzut după accidentarea lui Marius Constantin. Dacă era Mihăilă sau Koljic în acest meci, la fel de greu.
În a doua repriză am jucat mai retras. Încă nu au relaţii de joc cei noi. Căpăţână i-a ajutat şi mă bucură acest lucru. Nu am apucat să vorbesc cu Marius Constantin despre faza de la penalty. Arbitrul a văzut bine.
Nu mă așteptam la un asemenea debut, deloc, deloc! După meciul pierdut cu CFR ne-a scăzut mult moralul. Am discutat mult cu jucătorii, ca să nu începem campionatul triști. Poate anul acesta vom avea mai multe șanse. Să vedem, sunt echipe bune, FCSB, CFR Cluj. Nu e ușor pentru nimeni. Mă bucur, sunt 7 victorii, intrăm în istorie, nu cred că a mai avut echipa niciodată. Cu modestie și suferință ne putem abține sus”.
Eroul de pe Arena Națională, cel care a stabilit soarta punctelor, a fost sincer:
„Ne-am urmărit scopul, de a lua trei puncte. Am deschis scorul, după care ne-am apărat. Mă bucur că a intrat mingea în poartă la penalty, am bătut prost, am avut și noroc. Nu vreau să comentez eu arbitrajul.
Nu eram atent la faza penalty-ului. Mihăilă și Koljic erau doi jucători importanți, ne lipsesc. Dar reușim lucruri bune împreună, în echipă. Sperăm să nu se oprească această serie. Sezonul trecut ne-a ambiționat foarte mult.
E devreme să vorbim de titlu. Luăm meci cu meci. E un campionat mult mai puternic decât anul trecut. Dinamo? Se vede că au jucători de calitate, dar nu vreau să vorbesc prea mult despre echipa adversă.
Am o mică problemă, am avut o vacanță foarte scurtă. E al doilea an în care se întâmplă asta. Nu am urmărit comentariile negative de la echipa națională. Sunt și trebuie să le acceptăm, dar trebuie s-o scoatem la capăt”, a spus Cicâldău, la finalul partidei.
Aflat la debutul în tricoul CSU, Căpățână a vorbit deja de titlu: „Mă bucur că am reușit să câștigăm. A fost un derby și un debut fericit pentru mine că am luat cele trei puncte. A fost o victorie italienească, am câștigat cu 1-0, dar important e că am câștigat. O să fie mai greu pentru că toate echipele își dor lua măsuri în plus.
Nu a fost foarte greu pentru că de când am debutat în Liga 1 am vrut să joc pentru Universitatea Craiova, echipa mea de suflet, și a fost ușor. Nu știu dacă a contat că este Cristiano Bergodi aici, dar m-a ajutat să mă acomodez mai repede și oricum aș fi acceptat să vin aici chiar dacă era alt antrenor.
Chiar dacă am jucat în zona centrală, pot să mă adaptez și pe alte poziții. O să îmi fac treaba indiferent unde sunt băgat. Este o atmosferă plăcută, un grup prietenos, băieții sunt ok. Toată lumea este cu Craiova și ne dorim să câștigăm titlu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica