joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Nu s-a putut împăca cu gândul că soţia i-a murit, răpusă de Covid-19, şi şi-a pus capăt zilelor

Dublă tragedie în familia unor săteni din Vâlcea: un localnic din Tomşani nu s-a putut împăca cu gândul că soţia i-a murit, răpusă de Covid-19, şi şi-a pus capăt zilelor.

Totul s-a petrecut la finele săptămânii trecute, vineri, 16 octombrie, în satul Modârceni, din Tomşani, o comună din apropierea oraşului Horezu.  Doi membri ai comunităţii, soţ şi soţie, Gheorghe (Gicanu) Ciudică, de 50 de ani şi Maricica Ciudică, de 46 de ani, au fost conduşi pe ultimul drum duminică, 18 octombrie.   

Femeia a murit din cauza complicaţiilor survenite în urma contractării virusului SARS – CoV-2, iar bărbatul s-a spânzurat în aceeaşi zi în care a aflat cumplita veste, scrie Adevărul. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vecinii ştiau despre boala Maricicăi: „Avea probleme cu rinichii, făcea dializă, cam de un an. Mergea la Târgu Jiu, de când a început pandemia de coronavirus, pentru că la Vâlcea au fost tot felul de probleme, prea mulţi pacienţi, sau cam aşa ceva. În ultima vreme, am înţeles că începuse să aibă probleme şi cu ficatul. Dar ducea boala pe picioare. Dacă n-ai fi ştiut ce are, nu ţi-ai fi dat seama. Ar fi putut să trăiască mulţi ani, în ciuda dializei”, îşi dau oamenii cu părerea.   Numai că, într-una dintre deplasările la dializă s-a îmbolnăvit. „Din câte am înţeles, a luat virusul de la un alt pacient, cu care a mers la dializă, pe salvare”, ne-au mai spus apropiaţii. 

Vineri, după cumplita veste despre Maricica, toată familia s-a adunat în ograda acestora, ca să se pregătească de înmormântare. În timp ce lumea robotea prin curte, Gicanu s-a dus în garaj. 

„Acolo l-au găsit, spânzurat. Descoperirea i-a şocat pe toţi. Ştiau că îşi iubeşte foarte mult soţia, dar la aşa ceva nimeni nu s-a gândit. Deşi, el mai spusese că dacă Maricica lui moare de COVID, el nu vrea să mai trăiască”.

Duminică, 18 octombrie, soţii Ciudică au fost conduşi amândoi pe ultimul drum. „Pe ea au adus-o sigilată, au trecut-o doar prin faţa casei. S-au respectat normele, cu distanţare, măşti de protecţie. Iar pentru el, sărăcuţul, toată lumea l-a rugat pe preot să spună măcar câteva cuvinte, pentru că ştiţi că la sinucigaşi nu se ţine slujbă religioasă”, am spus cei apropiaţi familiei.    

Cei doi soţi au lăsat în urmă doi copii, o fată şi un băiat, de 25 şi 27 de ani.

Politica