joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

TAS: „Clubul din prima ligă are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova”

Lovitură de bumerang pentru Adrian Mititelu: o acțiune declanșată de patronul FCU Craiova la Tribunalul de la Laussane s-a întors contra lui

FCU Craiova merge bine în campionat, dar Mititelu pierde bătălie după bătălie în instanțe în războiul pentru identitate cu rivalul Rotaru. Ultima lovitură a venit în weekend, când Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a respins o contestație patronului FCU, concluzionând că echipa din prima ligă are dreptul de a folosi numele Universitatea Craiova.  
TAS a publicat decizia la contestația depusă de clubul lui Mititelu: „Constantă că Universitatea Craiova Club Sportiv este deținătoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată”.
În plus, Tribunalul de la Lausanne obligă clubul lui Mititelu să plătească amenzi în cuantum de 10.000 de franci: 5.000 către FRF, alte 5.000 către clubul din prima ligă.
De unde a pornit totul? Mititelu a contestat la TAS decizia Comitetului Executiv al FRF din 3 iulie 2019, în care forul de la București a aprobat cu unanimitate de voturi folosirea denumirii Universitatea Craiova de către clubul din prima ligă. În decizia CE se preciza că „în situaţia în care apare o hotărâre judecătorească care să anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competiții sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidenţele Registrului Comerţului”, adică U Craiova 1948 Club Sportiv SA.
Nu e prima lovitură pe care o încasează Mititelu în această toamnă: în septembrie, clubului său i-a fost interzis de către Curtea de Apel București să folosească numele Universitatea Craiova, drept urmare echipa din liga a doua a schimbat iar sigla, utilizând numele Fotbal Club Universitatea.
După decizia celor de la TAS, Mititelu a postat pe pagina clubului său: „TAS a soluționat 2 din cele 5 procese pe care le avem pe rolul acestei Instanțe de drept sportiv.
Ambele procese au fost în contradictoriu cu CSU și FRF.
În primul proces în care CSU a contestat afilierea noastră definitivă la FRF, TAS a respins contestația și a menținut decizia de afiliere definitivă.
În al doilea proces în care clubul nostru a contestat decizia Comitetului Executiv al FRF, prin care care s-a acordat dreptul CSU de a folosi în campionat denumirea de Universitatea Craiova, TAS a respins contestația noastră.
Menționăm că, în ambele procese, părțile care au pierdut procesul au fost obligate la plata unor cheltuieli de judecată.
În zilele următoare, după ce va fi realizată traducerea acestor decizii, ele vor fi publicate pe această pagină pentru a asigura transparența necesară, pentru ca suporteri și toți cei interesați să înțeleagă obiectul și natura litigiilor în discuție. Mai informăm faptul că, la finalul acestei luni, așteptăm alte două decizii importante de la TAS”.

Politica