România, țara cea mai expusă la sărăcie din Uniunea Europeană

Date:

Românii sunt printre cei mai expuşi la sărăcie şi excluziune socială din Uniunea Europeană. Mai mult de o treime dintre români sunt în această situaţie, potrivit ultimelor date Eurostat, scrie Digi24.ro. În România, mai mult de o treime dintre cetăţeni se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, arată Eurostat. 

Ţara noastră este pe locul al doilea în acest clasament, care este condus de Bulgaria. În primele cinci ţări ai căror cetăţeni sunt expuşi sărăciei se mai află şi Grecia, Italia şi Spania. În contrast, nivelurile cele mai scăzute ale acestui indicator se înregistrează în Cehia, Slovenia şi Finlanda. 

Acestea sunt ultimele date Eurostat şi se referă la anul 2019. Acesta va fi şi punctul de unde se va calcula, spun experții Eurostat, ce impact social şi economic a avut pandemia şi dacă măsurile luate de Uniune şi guverne au reuşit să păstreze un echilibru sau şi mai mulţi oameni au fost împinşi înspre sărăcie. 

Acelaşi studiu relevă că 14,5% din populaţia României are o situaţie materială extrem de precară. Cei afectaţi nu îşi pot plăti facturile, nu pot păstra locuinţa încălzită şi nu îşi pot permite câteva zile de vacanţă.  În Bulgaria şi Grecia sunt cei mai mulţi aflaţi în această situaţie, în timp ce media Uniunii Europene este de 5,6%.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...