marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, țara cea mai expusă la sărăcie din Uniunea Europeană

Românii sunt printre cei mai expuşi la sărăcie şi excluziune socială din Uniunea Europeană. Mai mult de o treime dintre români sunt în această situaţie, potrivit ultimelor date Eurostat, scrie Digi24.ro. În România, mai mult de o treime dintre cetăţeni se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, arată Eurostat. 

Ţara noastră este pe locul al doilea în acest clasament, care este condus de Bulgaria. În primele cinci ţări ai căror cetăţeni sunt expuşi sărăciei se mai află şi Grecia, Italia şi Spania. În contrast, nivelurile cele mai scăzute ale acestui indicator se înregistrează în Cehia, Slovenia şi Finlanda. 

Acestea sunt ultimele date Eurostat şi se referă la anul 2019. Acesta va fi şi punctul de unde se va calcula, spun experții Eurostat, ce impact social şi economic a avut pandemia şi dacă măsurile luate de Uniune şi guverne au reuşit să păstreze un echilibru sau şi mai mulţi oameni au fost împinşi înspre sărăcie. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acelaşi studiu relevă că 14,5% din populaţia României are o situaţie materială extrem de precară. Cei afectaţi nu îşi pot plăti facturile, nu pot păstra locuinţa încălzită şi nu îşi pot permite câteva zile de vacanţă.  În Bulgaria şi Grecia sunt cei mai mulţi aflaţi în această situaţie, în timp ce media Uniunii Europene este de 5,6%.

Politica