joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii și Jandarmii continuă controalele în Gorj!

Forțele de ordine au desfășurat 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În total, 242 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.
„În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 1.119 persoane, 215 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 48 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 176 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 9.775 de lei, din care 167 de sancțiuni, în valoare de 6.250 de lei, au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.
Polițiștii locali au avut și activități separate. Aceștia au acționat în Piața Centrală a Municipiului Târgu Jiu pentru depistarea și sancționarea contravențională a persoanelor care desfășoară activități de comerț ambulant în locuri neautorizate.
„Persoanele respective se deplasează dintr-un loc în altul și abordează, uneori agresiv, potențialii cumpărători. În urma acțiunilor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, fiind confiscate 127 de produse expuse la vânzare (încălțăminte uzată, articole textile uzate, articole de tinichigerie confecționate manual, etc.)”, informează Poliția Locală Târgu Jiu.
Județul Gorj se luptă cu virusul neîntrerupt, așa cum o fac și medicii. Sandală Cioca, doctor la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, unde sunt trataţi bolnavi de COVID-19, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj disperat cu privire înmulţirea numărului de cazuri şi nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
„Curajul nostru dispare când oamenii nu respectă regulile!!! Aş fi început atât de frumos… Aş fi început cu mirificul «A fost odată, ca niciodată…», dar pentru că povestea noastră pare să nu aibă un sfârşit pe care să îl putem deduce, pe care să îl putem vedea, nu pot începe decât altfel: Am fost plini de elan, puternici şi curajoşi atunci când mulţi în jurul nostru se ascundeau, am fost mereu alături de fiecare dintre cei care, cu sau fără voia lor ne-au trecut pragul, am fost dedicaţi de la început şi până la sfârşit. Am mângâiat chipuri şi suflete, am îmbărbătat pe cei care au avut nevoie de acest lucru, am fost familia fiecăruia, pentru mai mult sau mai puţin timp, atât cât ne-au fost pacienţi. Am tratat şi am îngrijit cum am ştiut noi mai bine şi cei mai mulţi dintre voi aţi plecat acasă bine. Am primit de la voi mulţumirile atât de necesare pentru a putea merge mai departe. Am primit ce-i drept şi ocare, dar nu au fost multe şi le-am iertat şi le-am uitat. Acum am pierdut din elan şi puteri, iar curajul începe să dispară şi el din cauza comportamentului multora dintre semenii noştri. Când ştii că toată lumea «trage la aceeași căruţă», depăşeşti orice, că se numeşte oboseală care atinge tangenţial epuizarea, că se numeşte stres ori presiune psihică. Şi știți ce este cel mai trist? Faptul că nu zăresc nici o luminiţă la capătul tunelului…”, a scris medicul, citat de Adevărul.

Politica