Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Se închid şcolile în Craiova şi Cârcea. Masca, obligatorie

Publicat

pe

Update/ Deși există o Hotărâre de Guvern care prevede ca atât afterschool-urile, cât și creșele și grădinițele pot functiona în continuare, prefectul de Dolj afirmă că gradinitele din Craiova și Cârcea vor fi închise.

—-

Incidenţa cazurilor de coronavirus a depăşit, în Craiova şi Cârcea, 3 la mia de locuitori, iar autorităţile au decis închiderea şcolilor. Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în toate spaţiile publice. Măsuri restrictive au fost impuse şi în Teasc şi alte trei comune, unde incidenţa cazurilor de coronavirus este de peste 1,5‰.

Şcolile și liceele din Craiova se închid de miercuri până pe 3 noiembrie, au decis luni autorităţile din Dolj. Elevii vor face cursuri on-line. Aceleaşi măsuri sunt impuse şi în comuna Cârcea, unde, de asemenea, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare 3‰. Măsura nu afecteaza grădinițele și after-school-ul.

Astfel, potrivit hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în Craiova şi Cârcea: „se instituie obligația de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spațiile publice deschise; este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte; este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se poate desfășura doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; restricția nu se aplică în cazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive”.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 20.10.2020, ora 00.00, și se vor aplica până la data de 02.11.2020, ora 24.00, urmând a fi reevaluate.

Teasc şi alte trei comune, peste 1,5‰

O serie de măsuri au fost impuse şi pentru localitățile Teasc, Celaru, Dobreşti și Vârvoru de Jos, localităţi unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5‰ și 3‰.

Astfel, CJSU a decis: organizarea și desfășurarea activității instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului; este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a 3 spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00; restricția nu se aplică în cazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive”.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 20.10.2020, ora 00.00, și se vor aplica până la data de 02.11.2020, ora 24.00, urmând a fi reevaluate.

Descarca Hotărârea CJSU

Continue Reading