joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a sărit de 100 în 24 de ore

Autoritățile din Olt sunt în alertă maximă după ce numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a sărit de 100 în ultimele 24 de ore în Olt.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, faptul că în ultimele 24 de ore, în Olt au fost raportate 101 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Astfel, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 2687 în Olt, de la debutul pandemiei, scrie olt-alert.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 6.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție.

Politica