joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Toate şcolile din Caracal, în scenariul roşu

Toate şcolile din municipiul Caracal, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori este de 3,17, vor trece în scenariul roşu timp de două săptămâni începând de vineri, 16 octombrie, a anunţat joi seara Instituţia Prefectului Olt într-un comunicat, citat de Agerpres.

Decizia desfăşurării în sistem online a activităţilor didactice ale unităţilor de învăţământ din Caracal a fost adoptată joi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Totodată, CJSU a adoptat o hotărâre privind instituirea unor restricţii în mai multe localităţi, printre care municipiile Slatina şi Caracal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CJSU a decis că în localităţile cu incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la 1.000 de locuitori – municipiul Caracal (3,17), comuna Cezieni (3,09) şi comuna Perieţi (3,05) – sunt interzise activităţile cu publicul ale cinematografelor, precum şi spectacolele şi concertele, la fel şi activitatea cu publicul în interiorul clădirilor a restaurantelor şi cafenelelor. În localităţile menţionate a fost interzisă şi activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc.

În localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 de peste 3/1.000 de locuitori, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice deschise.

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori – municipiul Slatina (2,10), comuna Milcov (2,72), comuna Dobreţu (2,52), comuna Nicolae Titulescu (1,71) şi comuna Brâncoveni (1,59) – activităţile cinematografelor şi ale instituţiilor de spectacole sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului.

În aceste localităţi activitatea cu publicul a restaurantelor, cafenelelor şi operatorilor de jocuri de noroc în interiorul clădirilor este permisă la numai o treime din capacitatea spaţiului.

Programul de funcţionare al cafenelelor şi restaurantelor a fost restricţionat şi se va desfăşura numai în intervalul orar 6,00 – 23,00.

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise aglomerate şi în preajma şcolilor este obligatorie în localităţile cu incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele două săptămâni între 1,5 şi 3 la 1.000 de locuitori.

În celelalte localităţi din judeţ au fost de asemenea introduse restricţii, astfel că activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor se va desfăşura numai în intervalul orar 6,00 – 23,00 şi numai la o jumătate din capacitatea spaţiului, iar masca de protecţie este obligatorie în spaţiile publice deschise aglomerate, în zonele pietonale comerciale şi în apropierea şcolilor.

Politica