sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Explozie de cazuri de Covid în Italia. Peste 8.000 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Italia înregistrează cea mai mare creşte a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri  şi 83 de decese (dublu faţă de ziua precedentă).

Până în acest moment nu se ia în calcul un nou lockdown naţional, spune premierul Giuseppe Conte, adăugând că “totul va depinde de comportamentul comunităţii “. Regiunile, însă, au început să ia măsuri drastice, scrie adevarul.ro.

În doar o săptămână, în Italia s-au dublat cazurile de infectare raportate şi s-au triplat decesele. Astfel, Italia a ajuns să raporteze  83 de decese şi 8.804 cazuri în ultimele 24 de ore – creştere record  de la începutul pandemiei.  Cea mai afectată regiune este din nou Lombardia, iar la Milano Spitalele Sacco şi Fatebenefratelli   au decis să accepte la urgenţe doar bolnavi de Covid-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent în Italia sunt  aproape 100.000 de cazuri pozitive confirmate.  6.000 de persoane sunt internate cu simptome, în timp ce 586 se află la terapie intensivă.

Planul Guvernului vizează  o creştere a numărului de  locuri disponibile la terapie intensivă până la 10.500.

În timp ce Guvernul insistă pentru didactică în prezenţă şi exclude închiderea şcolilor, lăsând însă libertate guvernatorilor să adopte măsuri restrictive în funcţie de rată infectării, rămân deschise barurile, restaurantele, sălile de cinema, teatrele şi stadioanele în prezenţa a 200 de persoane în interior şi maxim 1.000 în exterior, în timp ce petrecerile sunt interzise. Totodată, recomandarea autorităţilor este purtarea măştii şi în propria locuinţă când sunt musafiri.

Politica