joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. SCJU Craiova suspendă testarea la cerere

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova sistează testările Covid-19 la cerere. Aceasta, pentru că numărul solicitărilor pentru testare venite de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj este tot mai mare. Conducerea spitalului încearcă să obţină fonduri europene pentru a cumpăra încă un flux de diagnosticare şi tot cu fonduri europene vrea să extindă capacitatea ATI pentru pacienţii cu coronavirus.

„Astăzi este ultima zi în care mai testăm contra cost. Sunt foarte multe solicitări de la DSP Dolj şi acelea au prioritate. De asemenea, trebuie să ne testăm angajaţii şi pacienţii suspecţi de Covid-19. În prezent putem face până la maxim 450 de teste pe zi. Vestea bună este că avem în evaluare un proiect cu finanţare europeană pentru achiziţionarea a încă unui flux de diagnosticare RT PCR şi credem că va fi aprobat”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, managreul SCJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici.

Testarea personalului medical se face la solicitarea şefilor de secţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi pentru a rezolva problema paturilor de la Terapie Intensivă conducerea spitalului vrea să acceseze un proiect cu fonduri europene. Acum nu sunt locuri pentru pacienţii cu coronavirus aflaţi în stare gravă.

„ATI este în continuare plin şi avem şi trei pacienţi în aşteptarea eliberării unor paturi. Sunt foarte mulţi care ajung la noi. De exemplu, azi-noapte în UPU am avut 23 de suspecţi, iar noi avem o capacitate de 10 paturi. Pentru ATI, DSP ne-a recomandat să ne extindem, dar nu avem cum. Ar trebui extindere pe verticală, pentru că este vorba despre conductele cu aer comprimat, oxigen de care medicii au nevoie pentru tratarea pacienţilor. Sub ATI este non covid, deasupra avem sălile de operaţie pe suport Covid. O soluţie ar fi achiziţionarea unui modul pe care să îl amplasăm în afara spitalului pentru a extinde şi reorganiza ATI, iar aici avem un proiect pe fonduri europene în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dolj. Suntem optimişti că vom obţine finanţare”, ne-a mai declarat, managerul SCJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici.

În ultimele 24 de ore în judeţul Dolj au fost confirmate 133 de noi cazuri de coronavirus.

Situaţia transmisă de Prefectura Dolj pentru data de 16.10.2020, ora 9:

Nr. total teste efectuate –41909
• Nr. teste pozitive din 15.10.2020 –133
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Boli Infecţioase – 287/ 276 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Judetean de Urgenta – 11/ 10 din
• Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Neuropsihiatrie –18/3 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Filantropia– 41/41 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Bailesti– 6 din Dolj
• Nr. total cazuri confirmate – 4.126
• Nr. total de persoane vindecate – 2.873

Politica