vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi simptome pentru infecția cu noul coronavirus: Un bărbat din Marea Britanie şi-a pierdut definitiv auzul

Un bărbat de 45 de ani din  Marea Britanie a suferit o pierdere bruscă şi permanentă a auzului după ce a făcut o formă gravă de COVID-19, scrie BBC. Doctorii precizează că este primul caz de acest gen în Marea Britanie.

Bărbatul a fost spitalizat la Londra după câteva zile de la apariţia simptomelor de COVID-19. Deşi suferea de astm, acesta era într-o formă bună. Ulterior, bărbatul a fost plasat la terapie intensivă şi a avut nevoie de respiraţie asistată, după care a fost intubat timp de 30 de zile, potrivit Adevărul care citează BBC.  

Pacientul a primit remdesivir, steroizi şi tratament cu plasmă, iar starea lui s-a îmbunătăţit.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

La o săptămână după ce a fost scos de pe ventilator şi din terapie intensivă, bărbatul a auzit ţiuituri în urechea stângă (tinitus) şi apoi şi-a pierdut brusc auzul. Nu avea istoric de pierdere a auzului sau patologii ale urechii. Un test de auz a relevat ulterior că era vorba mai degrabă despre o afectare a nervului auditiv, în urechea medie, decât de o inflamare sau o astupare a canalului auditiv. 

Deşi bărbatul a primit tratament cu steroizi şi i s-au făcut unele injecţii în ureche, acesta îşi pierduse deja ireversibil auzul.  

Un studiu publicat în august de specialişti ORL de la Universitatea din Manchester descria că unii pacienţi COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii şi cu probleme de auz, iar acestea au continuat chiar şi după ce s-au vindecat şi au fost externaţi. Cu toate astea, niciun pacient nu a şi-a pierdut definitiv auzul.  

Pierderea auzului nu este însă o problemă cu totul neobişnuită în cazul infecţiilor virale. Se întâmplă şi în cazul gripei. Totuşi, tratamentul cu steroizi ar trebui să îndepărteze această complicaţie, dacă este administrat suficient de devreme.

Politica