vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru fraude cu fondurile social-democraţilor. Decizia ICCJ poate fi contestată la Completul de 5 judecători.

Fostul trezorier al PSD  a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate, arată DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, ar fi utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţ Ilfov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest sens, arată DNA, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcţiei de trezorier, Drăghici şi o persoană din familie ar fi negociat şi ar fi convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier şi cu fonduri proprii.

De asemenea, DNA precizează că, în aceeaşi calitate de trezorier, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti, Mircea Drăghici ar fi dispus scoaterea, din patrimoniul partidului, a unui autoturism de lux marca Mercedes Benz, model GLE 350 Coupe, cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

„Concret, la data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar după numai câteva zile, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018”, mai arată anchetatorii, potrivit Adevărul.

Politica