joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Faci performanță, pleci!

Ca la Mititelu, la nimeni: antrenorii care au avut rezultate au părăsit corabia alb-albastră.

Când toată lumea se aștepta ca Adrian Iencsi să fie cel mazilit, după 0-5 la Severin, cu FCU Craiova, iată că lucrurile au stat fix pe dos. Nicolo Napoli, biruitor în mod categoric în derby, a fost cel care a plecat de la gruparea olteană. Antrenorul italian preluase echipa lui Mititelu la începutul stagiunii și a dus-o pe primul loc în Liga a doua, juveții fiind imbatabili în 7 runde: 5 victorii și 2 remize au înregistrat oltenii care-și dispută meciurile de acasă la Severin. Plus o calificare într-o etapă superioară a Cupei României, obținută cu rezervele.
În ciuda rezultatelor peste așteptări, având în vedere cel puțin două aspecte: faptul că FCU Craiova e nou-promovată în divizie, precum și campania asiduă de transferări care nu putea să asigure omogenitatea lotului, Nicolo Napoli a plecat din Bănie. Varianta oficială a clubului, deloc credibilă pentru fani: din motive personale.
Îndepărtarea lui Napoli nu e o excepție care să confirme regula, ci regula însăși. Dacă avem în vedere că și Eugen Trică, după o stagiune excelentă în liga a treia, care a dus la promovarea echipei, a fost dat afară înainte să înceapă campionatul în B.
FCU Craiova e pe primul loc în B, iar preparatorul fizic Dan Vasilică, urcat de Mititelu la rang de principal, va trebui să mențină echipa cel puțin până în iarnă, când i se va încheia interimatul.

Politica