joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Protocol de colaborare PSD-PER

Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat a semnat, joi, un protocol de colaborare cu Partidul Ecologist Roman – Filiala Dolj. Cele două formaţiuni se vor susţine reciproc atât în consiliul judeţean, cât şi în Consiliul Local Craiova.

Prin semnarea protocolului, cele două partide obţin majoritatea în Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, unde alianța electorală PSD+ALDE Dolj a câștigat la alegerile locale 16 mandate, precum și funcția de președinte, în persoana lui Cosmin Vasile, în timp ce PER a obținut 2 mandate.

„Prin acest protocol asigurăm o majoritate la nivelul Consiliului Judeţean, o majoritate unde ambele formaţiuni vor susţine câte un vicepreşedinte din partea fiecăreia. De asemenea vom colabora şi vom încerca să promovăm proiecte, să aducem dezvoltare, să atragem fonduri europene, să reuşim ca tot ce am promis în campaniile electorale să putem transpune în fapte, pentru că acesta este şi rostul candidaturilor noastre, ca orice proiect pe care l-am promis să fie implementat şi să putem să ne ţinem de cuvânt”, a declarat Cosmin Vasile, preşedintele ales al CJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a anunţat că propunerea PSD pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj este Mihai Neaţu.

Antonie Solomon, lider PER, ales consilier judeţean şi, cel mai probabil, propunerea ecologiştilor pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj, a precizat: „Am venit alături de Partidul Social-Democrat fiindcă îmi doresc din suflet ca măcar două dintre proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală să prindă viaţă. Deci doamna primar Olguţa Vasilescu sper să mă ajute. Chiar dacă fac un pas spre Consiliul Judeţean să nu uitaţi şi eu nu uit că 40% din acest judeţ îl constituie municipiul Craiova. Deci nu mă detaşez de problemele municipiului şi vreau să ajut”.

Deşi în Consiliul Local Craiova cele două formaţiuni politice nu vor avea majoritate, primarul ales, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că este convinsă că va primi voturile aleşilor locali pentru promovarea proiectelor de dezvoltare a oraşului.

„Chiar dacă matematic nu ne asigură majoritatea în consiliul local, suntem foarte aproape de majoritate. Sunt absolut convinsă că nu vom avea doar un vot atunci când vom avea nevoie, ci mai multe voturi. Merg pe buna credinţă a celor care au fost aleşi consilieri locali de la celelalte partide, PNL şi USR, mă bazez pe declaraţiile publice pe care le-au făcut în timpul campaniei electorale că nu vor dori să blocheze proiecte, ci vor dori să sprijine dezvoltarea acestui oraş”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul ales al Craiovei.

Proiectele vizează, între altele, atragerea de fonduri europene pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, dezvoltarea infrastructurii, îmbunătăţirea calităţii vieţii craiovenilor, construirea unui spital pentru copii, după cum a afirmat Olguţa Vasilescu.

Consilier local PER, Octavian Marinescu a menţionat: „Acest protocol de alianţă pentru noi înseamnă foarte mult pentru că printr-un dialog şi printro colaborare în următorii patru ani sperăm ca măcar o parte din proiectele noastre comune să fie înfăptuite, chiar dacă alianţa la nivel de consiliu local nu constituie o majoritate, din punctul nostru de vedere nu este o problemă. Până la urmă, proiectele care vor fi lansate vor fi în beneficiul şi interesul craiovenilor”.

Prin protocolul semnat joi, reprezentanții celor două formațiuni politice vor colabora şi la nivelul celorlalte consilii municipale, orășenești și comunale din județul Dolj.

Politica