Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj: Lucrări de intervenţie de urgenţă la componentele din piatră ale Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor„

Publicat

pe

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” va demara, începând de joi, procedura de intervenţie de urgenţă asupra componentelor artistice din piatră din cadrul Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din municipiul Târgu Jiu.

Serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor sunt asigurate de firma SC MoldRestCom SRL, în baza contractului încheiat cu Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, în calitatea sa de administrator al ansamblului brâncuşian, valoarea contractului fiind de circa 157.000 de lei, a anunțat instituţia de cultură printr-un comunicat de presă.

„Echipa de lucru este compusă din şapte restauratori, dintre care trei specialişti atestaţi de Ministerul Culturii, coordonatorul echipei fiind drd. Ionel Gemănar, restaurator piatră, specialist atestat MCC. (…) Menţionăm, totodată, că operaţiunile care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt o primă fază a procesului de restaurare a întregului ansamblu brâncuşian şi vor cuprinde, în primul rând, documentaţia de specialitate a intervenţiei, precum şi activităţi de cercetare preliminară a operelor, de curăţare a depunerilor neaderente prin mijloace uscate, tratament de biocidare, chituirea şi plombarea selectivă a zonelor lacunare în care stagnează apa, tratament de biocidare preventivă, verificarea etanşeităţii acoperişului la partea superioară a lintoului de la Poarta Sărutului”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Data limită de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie 2020.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.